Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Målrikt i belgiska toppmötet

Genk och Gent har gjort sex mål vardera i sina två senaste ligamatcher. Det är läge för överspel när klubbarna drabbar samman i kväll.

Det är en mycket intressant match som spelas på Cristal Arena i Genk i afton. Serieledarna Racing Genk tar emot tabelltrean Gent och med sju poängs marginal för hemmalaget inför seriefinalen, är en seger för gästerna ett måste om laget ska hålla liv i titeldrömmarna.

Gent, för att börja med dem, är ett offensivt spelande lag som har gjort mål i samtliga ligamatcher utom en den här säsongen – i hemmamötet med just Genk som slutade hela 4–0 till tabellettan. Det är alltså bara Genk som har lyckats hålla nollan mot Gent och det är bara Genk som har gjort fler mål (43) än Gent (32).

Hemmalaget imponerar stort för tillfället och har bara förlorat två av de 16 första matcherna i Jupiter League. Genk har tagit 21 av 24 möjliga poäng i hemmaspelet där laget är ruggigt svårstoppat. Historiskt sett är det också ett klart övertag för Genk som inte förlorat hemma mot Gent på över tio år.

Ettan känns sund till över två gånger degen hos betfair.com.

Bästa spelet på den här matchen kan dock överspelet vara. Förutom ovanstående fakta kan tilläggas att Genk totalt varit över 2,5 mål i hela 81% av matcherna den här säsongen, medan motsvarande siffra för Gent är 69%. Gent spelade 4–4 i sin senaste match (hemma mot Westerlo) och i lagens sex senaste matcher (tre vardera) har det producerats sammanlagt hela 25 mål. Vilket ger ett snitt på över fyra mål per match.

Genk har i Jelle Vossen ligans skyttekung på 14 mål men faktum är att Vossen har gått mållös av planen från de sju senaste matcherna. Ändå fortsätter Genk att vinna och att producera mål i massor. Snacka om att ha ett rejäl sparkapital. Kanske lossnar det för Vossen ikväll?

Över 2,5 mål spelas till 1.70, också det hos betfair.com.

PUFF: En målrik match med dominans från hemmalaget. Så tror vi att kvällens belgiska toppmöte mellan Genk och Gent kommer att se ut.

Publicerad 2010-11-26 kl 11:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons