Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Målsnålt i tyska toppmötet

Sju av de åtta senaste mötena mellan Mainz och Dortmund har slutat med mindre än tre mål. En ny målsnål fajt är att vänta när lagen drabbar samman i ett hett toppmöte idag.

Mainz är staden där boktryckarkonsten föddes, där tyska tevebolaget ZDF har sitt säte och där floderna Rhen och Main flyter samman. Den här säsongen kan huvudstaden i Rheinland-Pfalz också skryta med att ha Tysklands bästa fotbollslag. Åtminstone efter nio omgångar.

Mainz 05 visade
redan ifjol, då laget hamnade på en slutlig nionde plats i Bunesliga, att laget har något stort på gång. I höst har ”nollfemmorna” tagit ytterligare ett kliv. Den starka defensiven finns kvar men offensiven har vässats. Efter nio omgångar har Mainz åtta segrar och toppar tabellen, två poäng före dagens motståndare Dortmund.Det är med andra ord en riktig stormatch som publiken på Bruchweg har att se fram emot. Mainz kommer heltända till seriefinalen, efter den tunga bortasegern (1–0) mot Leverkusen förra helgen. Vinsten innebar att Mainz återtog serieledningen från Dortmund som fick nöja sig med 1–1 hemma mot Hoffenheim.

Poängen satt hårt
inne – Dortmunds kvittering kom inte förrän klockan hade tickat över 90 minuter då Antonio da Silva skickade in 1–1 på e tveksamt utdömd men fantastiskt förvaltad frispark. Dessförinnan hade Dortmund vunnit sju matcher i rad så formen är bevisligen lika bra som hemmalagets.

Båda lagen kraschade
i Tyska cupen i veckan. Mainz åkte ut mot Bundesliga 2-laget Aachen medan Dortmund överraskande förlorade mot division 3-laget Offenbach efter avgörande på straffar. Dortmund ställde upp med ett mycket starkt lag så förlusten kom som en chock för fansen som förstås hoppas på en snabb replik i dagens toppmöte.

På förhand ser detta ut som en tuff och tät match mellan två jämna lag. Krysset ligger nära till hands och är värt en slant men ännu större spelvärde tycker vi finns i underspelet. Både Mainz och Dortmund har en stabil defensiv och har snittat mindre än ett insläppt mål per match hittills (Mainz har släppt in 8, Dortmund 7).

Det finns ett gott statistiskt belägg för detta spel inte minst om man tittar på den inbördes historiken mellan lagen. I de fyra senaste mötena mellan lagen i Mainz och sju av de åtta senaste totalt, har det producerats mindre än tre mål. De två senaste mötena på Bruchweg Arena har slutat 1–0 till Mainz. Vidare kan man ju undra hur Dortmund – som missade massor av chanser mot Hoffenheim och som inte lyckades näta mot Offenbach – ska kunna få hål på Mainz betongförsvar.

Under 2,5 mål mellan Mainz och Dortmund spelas till läckra 2.04 hos betfair.com.

Publicerad 2010-10-31 kl 12:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons