Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Många mål i Middlesbrough!

Två läckande försvar. Ett defensivt sargat bortalag. Och ett hemmalag som kommer att satsa allt framåt för tre poäng. Middlesborugh–Leeds är helgens bästa överspel!

Vi hajade till ordentligt när vi såg oddsen för överspelet mellan Middlesbrough och Leeds. Nästan två gånger degen för över 2,5 mål i den här matchen är nästan för bra för att vara sant! Överspelet på Riverside Stadium var en stark kandidat till Kostas Kanon idag och känns väl underbyggt på förhand, både statistiskt och sett till lagens aktuella skador och avstängningar.

Gästande Leeds,
för att börja med dem, genomgår lite av en defensiv kris för tillfället. Sedan ordinarie målvaktsettan Kasper Schmeichel blev skadad i slutskedet av matchen mot Watford den 28 augusti (då han höll nollan) har Leeds släppt in 15 mål på sex matcher, vilket är lika med ett snitt på 2,5 mål per match. I de senaste två matcherna har The Whites inkasserat skrämmande åtta mål, via 4–6 hemma mot Preston och 1–2 borta mot Ipswich.

Innan dansken skadades
hade Leeds släppt in tre mål på fyra matcher, det vill säga mindre än ett mål per match. Schmeichels betydelse för Leeds är alltså tydlig men det går inte bara att skylla de många insläppta målen på vikarierande keepern Shane Higgs. Managern Simon Grayons lag har organisatoriska problem i defensiven och skulle behöva ett par matchers stabilitet. Leeds hade nog mått bra av att spela en eller ett par 0–0-matcher, men det lär knappast hända mot Middlesbrough ikväll. 


Målvaktskrisen har nämligen förvärrats efter att även Higgs blivit skadad och Leeds har nu tvingats erbjuda 36-årige Tony Warner – som är free agent efter att ha lämnat Charlton i våras – ett korttidskontrakt för att täcka upp bakom tredjemålvakten Jason Brown, som är den som väntas vakta Leeds mål mot Boro idag. 

Leeds problem är emellertid inte begränsade till målvaktsposten. Förutom Schmeichel och Higgs får laget även klara sig utan den stadige mittbacken Alex Brown som är avstängd. Dessutom finns en del skavanker på andra spelare som oroar inför matchen på Riverside. Där ett taggat hemmalag möter upp…

Middlesbrough var favorit till att vinna The Championship före säsongen men har inte alls motsvarat förväntningarna. Gordon Strachans mannar ligger på 18:e plats vilket är ungefär 18 placeringar längre ner än vad Boro, med tanke på truppens kvalitet och bredd, har kapacitet för. Pressen är således hård på den färgstarke skottens axlar inför drabbningen med laget han som spelare ledde till ligaguld för snart 20 år sedan …

Efter tre matcher utan seger kommer Boro att attackera friskt för tre poäng inför hemmafansen. Mittfältaren Barry Robson är avstängd, vilket är ett kännbart avbräck för Boro, men vi ger ändå laget goda chanser att snuva Leeds på hela konfekten här. 
Vi testar draw no bet (insatsen tillbaka vid oavgjort) på Boro till 1.52 hos Nordicbet.

Ännu hetare är dock som sagt oddset på överspelet. Ytterligare statistiskt belägg för detta är att Boro varit över 2,5 mål i hela 70% av matcherna den här säsongen. I samtliga lagets sex senaste matcher har det producerats över 2,5 mål. För Leeds är motsvarande totalsiffra för säsongen 60%, också hos bortalaget har alltså merparten av matcherna slutat med över 2,5 mål. Vidare har det blivit över 2,5 mål i de fyra senaste mötena mellan lagen på Riverside Stadium. 

Den sviten bryts inte ikväll. Överspelet liras till ytterst trevliga 1.92 hos Nordicbet.

Publicerad 2010-10-16 kl 13:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons