Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Martin eller Maradona efter Sam?

Före detta Aston Villa-tränaren Martin O’Neill är favorit att överta managerpositionen i Blackburn efter nyligen avskedade Sam Allardyce.

Avskedningen kom lika överraskande som när Newcastle någon vecka tidigare gjorde sig av med Chris Hughton. Blackburn har inte gjort katastrofal säsong så här lågt och ligger för närvarande på tolfte plats i Premier League, men den 13 december fick managern Sam Allardyce, utan några tidigare indikationer, sparken från Rovers.

”Jag är mycket chockad och besviken över att behöva lämna Blackburn Rovers", sade Allardyce i ett pressmeddelande samma dag. Allardyce tog över klubben för två år sedan och hade ett år kvar på sitt kontrakt. Tiden före avskedandet hade han nämnts som en möjlig engelsk förbundskapten när Fabio Capello en dag kliver åt sidan.

Blackburns nya indiska ägare motiverade beslutet att avskeda Allardyce med att det är en del av klubbens större planer och långsiktiga ambitioner för klubben. Då återstår att se vem som får förtroendet i denna satsning. De flesta engelska bolag har Martin O’Neill som favorit till positionen som näste Rovers-boss. Initialt var även O’Neills namne Martin Jol starkt betrodd.

Bolaget betfair har dock höjt oddset rejält på den sistnämnde de senaste dagarna, detta sedan ägarna sagt sig helst vilja rekrytera en engelsk manager, vilket skulle utesluta holländaren Jol, som nyligen fick lämna tränarposten hos Ajax. Tillförordnade Steve Kean och den före detta landslagsbacken Stuart Pearce är andra heta kandidater.

En som själv anmält sitt intresse för jobbet är legenden Diego Maradona och Blackburn har medgett att de varit i kontakt med den argentinske fotbollsguden. Håll med om att det skulle ge lite extra krydda till Premier League om Maradona kom dit och rörde om i grytan…?

I listan till höger kan ni ta del av ett urval av betfairs odds på näste manager hos Blackburn.

Publicerad 2010-12-21 kl 13:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons