Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN
10å

Ny brasse i Assyriska

Superettanklubben Assyriska fortsätter att värva brassar. Efter Dinho och Alex kommer nu Denilson, en 19-åring med beryktat målsinne i hemlandet. "En av Brasiliens största talanger" kallas han. Anfallaren lånas från Helsingborg resten av säsongen.

Brassen Denilson har inte lyckats spela till sig en plats i Helsingborg, där konkurrensen om anfallsplatserna är hård. Nu lånar Skåneklubben ut anfallaren till superettanlaget Assyriska. När Helsingborg värvade den unge brassen beskrevs han som "en av de största talangerna i Brasilien". Assyriska har höga förhoppningar på spelaren.
- Vi vet att han besitter spetskompetens, säger klubbchefen Aydin Aho till FotbollDirekt.se.

Denilson blir Assyriskas tredje brasilianska värvning på kort tid. Och det kan komma mer för Södertäljeklubben.
- Om det här fungerar och vi får goda erfarenheter är det möjligt att vi fortsätter på det här spåret. Men vi måste vara ödmjuka också och vi måste vara beredda på att göra misslyckade värvningar också, säger Aho och skrattar.

Denilson har hittills inte lyckats i Helsingborg, men i Assyriska är ledningen beredd att ge honom tid att utvecklas. Fyra månader ska brassen spela i klubben.
- Helsingborg valde oss eftersom vårt spel passar Denilson. Det var många andra som ryckte i honom. Vi har redan två brassar i klubben och de kan hjälpa honom in i laget. Vi måste ha tålamod med honom.

Att Denilson har gott rykte är ingen garanti för succé, enligt Aydin Aho.
- Det är en liten risktagning från vår sida. En chansning. Han är inte scoutad av oss, men vi har sett honom på video och hört bra omdömen från våra referenser.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-06-24 kl 10:50
Annons
Annons
Annons