Ny målfest i ”Südgipfel II”

Fotbollskanalen

När Stuttgart och Bayern München möttes i söndags tillverkades hela åtta mål. Ikväll väntar en ny målfest när lagen drabbar samman i tyska cupen.

Det bjöds på strålande fotbollsunderhållning på Mercedes-Benz Arena i söndags, då Stuttgart och Bayern München möttes i ett hett sydtyskt derby, även kallat ”Südgipfel”. Men hemmalagets nytillträdde tränare Bruno Labbadia kan knappast ha njutit av sin första match vid rodret.

Labbadia, som under sin karriär som spelare var en stor publikfavorit i Bayern München, fick nämligen en mardrömsstart på sitt nya jobb. Stuttgart låg under med 0–3 efter första halvlek och med 1–5 efter 54 minuters spel! Därifrån fanns förstås ingen väg tillbaka även om Stuttgart snyggade till siffrorna till 3–5 innan krutröken hade lagt sig.

Enda trösten i bedrövelsen för Labbadia och hans mannar var att de bara behövde vänta några dagar på ett tillfälle att ta revansch på den röda jätten från Bayern. När lagen ikväll möts för andra gången på fyra dagar är det åttondelsfinal i tyska cupen som står på programmet.

Åtta mål i söndags alltså – och mycket talar för en målrik match även i afton. Det är sista matchen innan vinteruppehållet för båda lagen så inget av dem lär spara på krutet, utan det lär bli full satsning som gäller i båda riktningar av planen. Vidare är målformen god hos båda lagen, som har varit över 2,5 mål i 10 av de 12 senaste matcherna.

Bayern har gjort elva mål i sina tre senaste matcher medan Stuttgart nätade åtta gånger i sina två matcher förra veckan (mot Odense och Bayern München). På de fem senaste matcherna mellan lagen i Stuttgart har lagen tillsammans producerat hela 21 mål, vilket alltså ger ett snitt på över fyra mål per match.

Över 2,5 mål mellan Stuttgart och Bayern spelas till 1.70 hos betfair.com.

Publicerad 2010-12-22 kl 10:45