Offensiven väger lett i Riga

Fotbollskanalen

Ett impotent Lettland utan anfallsstjärnan Verpakovskis – mot ett offensivt svagt Georgien som bara mäktat med två mål på fem matcher. Underspelet känns givet.

Det var länge sedan vi hade så stark feeling för ett underspel som i matchen mellan Lettland och Georgien. Båda lagen har oerhört svårt med målproduktionen och har sina överlägset främsta kvaliteter i det defensiva spelet. Lettland, för att börja med dem, har bara gjort sex mål i de åtta senaste matcherna, trots att Malta var en av motståndarna under denna period.

Lettland skapade inte en enda regelrätt målchans i matchen mot Grekland (0–1) senast! Inför sin egen hemmapublik lär letterna visa en större aggressivitet men vi är ändå tveksamma till att laget har tillräckligt med kvalitet för att ikväll producera mer än max ett mål mot sina defensivt starka motståndare.

I synnerhet inte
när anfallsstjärnan Māris Verpakovskis, som avgjorde mot Malta, är skadad och missar matchen. Det finns också en inneboende osäkerhet hos Lettlands spelare, över vilken effekt en offensivare inställning får på försvarsspelet. I matchen mot Kroatien försökte Lettland till exempel spela med lite större mod men blev brutalt straffade och förlorade med hela 0–3.

Georgien å sin sida har bara gjort två mål i de fem senaste matcherna, har spelat 0–0 i tre av dem och ser lika tamt ut framåt som de är täta bakåt. Att laget bara gjorde ett mål och inte lyckades avgöra mot Malta förrän djupt in i den andra halvleken, vittnar om en viss impotens framåt. Det luktar underspel lång väg om den här tillställningen och 0–0 är ett högst sannolikt resultat.

Under 2.5 mål mellan Lettland och Georgien spelas till 1.60 hos betfair.

Vi tycker också att 2.05 för halvtidskrysset är värt en slant. Spelas hos bet-at-home.

Publicerad 2010-10-12 kl 12:00