ÖIS hakar på toppen - Degerfors kvar i botten

Fotbollskanalen

Örgryte tog i kväll en viktig 4-2-seger över Falkenberg och hakar på i toppen av superettan. I Skåne tog nykomlingen Ängelholm sin andra seger för året.

Ängelholm skaffade sig lite andrum i botten via 2-0 hemma mot Degerfors. ÄFF var det klart bästa laget, men fick gå till pausvila med en nolla i målprotokollet. Då hade nykomlingarna också hunnit med att missa en straff. I andra akten satte talangen Emil Salomonsson 1-0 och tio minuter före slutsignalen punkterade Jakob Augustsson matchen.

Ställningen mellan Örgryte och Falkenberg var 1-1 med en halvtimme kvar att spela. Då fick Falkenberg Erik Johansson utvisad och ÖIS straff. Förre Öster-spelaren Pavel Zavadil prickade in den efterföljande straffen. Strax därefter satte Björn Anklev 3-1. Gästerna reducerade visserligen, men i den sista matchminuten gjorde veteranen Magnus Källander 4-2. Örgryte är nu sexa i tabellen, två poäng efter och en match mer spelad än serieledande Landskrona.