Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN
10å

Oremo: "Ingen match är förlorad på förhand"

Djurgården fick till slut en seger i allsvenskan. Nu väntar Rosenborg i UEFA-cupkvalet. Och det ser nyförvärvet Johan Oremo fram emot.

- Man möter ju inte sådana lag när man spelar i Gefle. Det ska bli jättekul, Europaspel är alltid en extra sporre, säger 21-åringen på klubbens hemsida.

Rosenborg har likt Djurgården haft en knackig säsong. Den ständiga vinnaren ligger nu bara sexa i ligan. Men Oremo har inte mindre respekt för laget för det.

- Det är ju en ganska stor klubb, de spelade mot Chelsea och sådana lag i Champions League förra året, det blir lite annorlunda.

Det berör emellertid inte Djurgårdens anfallare.

- Det är bara att köra, ingen match är vunnen eller förlorad på förhand. Förhoppningsvis lyckas vi få spelet dit vi vill och så vinner vi med 2-0.

Nu har Oremo hunnit med fem matcher i den blårandiga tröjan - och startat i samtliga. Men inte slutfört alla.

- Jag har bett om att få byta några för att jag har varit trött och även för att jag har varit sjuk. Jag springer rätt mycket, det är väl bättre att köra full fart i 70-80 minuter och sedan byta än att ta det lugnt i 90 minuter. Men jag springer så länge jag orkar eller så länge de vill ha mig på planen.

Hittills har det blivit ett mål sedan flytten. I Djurgården har han mest fått rollen till vänster i tremannaanfallet. Och det är något han inte riktigt är van vid.

- Jag har aldrig varit en kantspringare så där, men det är bara att göra så gott man kan. Det känns lite ovant, men jag kommer allt mer in i det också. Man börjar hitta lagkamraterna och spelsystemet allt mer och några fina kombinationer har det blivit. Man förstår mer och mer hur de andra spelarna fungerar och vad de vill ha för bollar.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-08-13 kl 10:10
Annons
Annons
Annons