Öster tar andra raka

Fotbollskanalen

Öster tog första segern för säsongen senast. I nykomlingsmötet med Brage ges laget förtroende och tvåan spelas med insatsen tillbaka vid oavgjort till 2,08 hos Nordicbet.com.

Öster besegrade Landskrona senast. Men efter den första halvleken var det klar fördel gästerna som hade dominerat såväl spelmässigt och skapat de klart hetaste chanserna.
Men efter paus spelade Växjölaget upp sig och via mål från Linus Malmqvist och Mario Vasilj säkrades tre poäng.

Vinsten var välbehövlig efter förlust i premiären mot IFK Norrköping med 0-3, kryss mot Syrianska samt ett 0-1-nederlag mot Assyriska i Södertälje.
Öster övertygade dock under försäsongen och har en intressant trupp med rutinerade namn som Fredrik Bild, Freddy Borg, Patrik Bojent och Oliver Karekezi.

Till kvällens match saknas dock mittfältaren Jabu Mahlangu och ersätts i truppen av Matteo Blomqvist-Zampi. Charles Andersson är skadad sedan tidigare.

Brage svarade för en stark första halvlek mot Assyriska senast och ledde i paus med 2-0. Men gästerna tog över spelet i den andra halvleken och räddade en poäng via ett sent 2-2-mål.

Lånet från Trelleborg, Rasmus Östman, är avstängd och saknas i kväll. Laget har också Andreas Hedlund långtidsskadad efter benbrottet han ådrog sig i mötet med IFK Norrköping. Dessutom saknas Jon Åslund, som var en av Brages främsta mot Norrköping, medan Nermin Sarhatlic får vänta på säsongsdebuten då han ännu inte är kvitt sina knäproblem.

Det innebär att två startspelare saknas i Brage och utan dessa blir det tungt mot ett Öster som säkert är stärkt av segern senast.

Men med tanke på Brages två kryss i Borlänge hittills garderar vi och spelar tvåan med insatsen tillbaka vid oavgjort till 2,08 hos Nordicbet.com.

Publicerad 2010-05-04 kl 13:15