Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Premiär för Limpars blogg

En riktig lirare. Det är fotbollskanalens senaste värvning. Från och med i dag bloggar Anders Limpar om allt som rör den svenska fotbollen.

- Det ska bli riktigt kul och jag har alltid följt allsvenskan och superettan riktigt noga, säger han.

Anders Limpar behöver egentligen ingen närmare prestation.
Som spelare har han en meritlista som få svenskar kan matcha.

Han har tagit brons i både EM och VM och har också spelat i OS med landslaget.
Han vann ligan, ligacupen, FA-cupen, Cupvinnarcupen och Charity Shield med Arsenal.
Och 1995 bärgade han Evertons senaste titel – en bedrift som fortfarande värmer både klubben och dess fans.
- Everton har inte vunnit något så FA-cupvinsten hålls väldigt högt. Jag var och besökte klubben för bara några veckor sedan då spelare och ledare från den tiden bjudits in för att fira minnet av att vi tog hem cuptiteln, säger Anders.

Annars håller han givetvis VM-bronset från 1994 väldigt högt.
- Även om jag inte fick spela speciellt mycket var det ändå oerhört häftigt att uppleva det på plats ihop med resten av laget, säger Anders.

Limpar, som hunnit bli 44 år, inledde karriären som utlandsproffs 1989 i italienska Cremonese. I serie A fick han möta ”guden själv” två gånger.
- Man är privilegierad som har fått spela emot Maradona. Han var helt omöjlig att ta bollen av, en helt enorm spelare. Jag tycker inte att Messi och Ronaldo är på samma nivå som honom ännu – de har fortfarande inte avgjort ett VM på egen hand.

Anders spelintresse väcktes i tidig ålder och efter att den aktiva karriären tagit slut växte det sig allt större. Han har tidigare ägt en spelbutik i Stockholm och har också arbetat med att skriva spelförslag för Stryk- och Europatipset. Nu kommer han att fokusera på allt som rör den svenska fotbollen.
- Det gäller att vara påläst men samtidigt att gå på magkänsla. Sedan måste man ha tur också. Så jag hoppas kunna kombinera detta i mina tips här på fotbollskanalen.se, säger Anders Limpar.

Till bloggen!

Publicerad 2010-04-16 kl 15:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons