Proffskollen - Daniel Nannskog mot skyttetoppen

Fotbollskanalen

Den danska ligan sparkade igång under helgen. I Norge briljerade anfallaren Daniel Nannskog som blev tvåmålskytt och fick högt betyg för sin insats. Det här och mycket mer i veckans proffskoll.

Danmark

, Olof Persson, AGF Århus, 0 ligamatcher /0 mål
Är äntligen tillbaka från sin svåra skada, men fick ingen speltid när ligan drog igång igen.

Alexander Farnerud, Bröndby, 1/0
Förvärvet är en bit ifrån formen och enligt Farnerud själv är han bara uppe på 50 procent av sin förmåga. Premiären mot Nordsjälland vann Bröndby med 2-0.

Jon Jönsson, Bröndby, 1/0
Efter ett tungt år i Frankrike är Jönsson nu i Bröndby. Precis som Farnerud är han en bit ifrån formen. Spelade 90 minuter och blev varnad i ligadebuten.

Martin Ericsson, Bröndby, 0/0
Är skadad och missade matchen mot Nordsjälland.

Max von Schlebrügge, Bröndby, 1/0

Bildade mittlås med Jon Jönsson och Schlebrügge var som vanligt stabil.

Samuel Holmén, Bröndby, 1/1
Den forne Elfsborgs-mittfältaren avslutade våren starkt och började även den nya säsongen fint. Med tio minuter kvar att spela avgjorde Holmén matchen med sitt 2-0-mål.

Andreas Klarström, Esbjerg, 1/0
Spelade 90 minuter när Esbjerg premiärföll borta mot FC Köpenhamn (0-1).

Fredrik Björck, Esbjerg, 0/0
Mittbacken är skadad.

Martin Fribrock, Esbjerg, 1/0
HBK-förvärvet startade på bänken och fick bara spela de sista åtta minuterna.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn, 0/0
Försvararen har inte kommit tillbaka efter sin hjärtoperation och missade matchen mot Esbjerg (1-0).

Oscar Wendt, FC Köpenhamn, 1/0
Är numera given i FCK:s startelva. Spelade hela matchen och blev varnad.

Rawez Lawan, Horsens, 1/0
Spelade 86 minuter när Horsens besegrade nykomlingen Sönderjyske med 2-0.

Ken Fagerberg, Midtjylland, 0/0
Tvingades gå ut skadad efter 47 minuter i Uefacupmatchen mot Bangor. Därför missade anfallaren premiärsegern över fjolårsmästarna Ålborg (2-1.

Andreas Dahl, Nordsjälland, 1/0
Blev utbytt med 23 minuter kvar att spela av förlustmatchen hemma mot Bröndby (0-2).

Benjamin Kibebe, Nordsjälland, 0/0
Har bytt Ålesund mot Nordsjälland. Blir spelklar den 1 augusti.

Johnny Lundberg, Nordsjälland, 1/0
Spelade hela matchen i försvaret mot Bröndby.

Marcus Pode, Nordsjälland, 0/0
Var på väg hem till Sverige under sommaren, men blev kvar. Har det fortsatt lika tungt som tidigare och fanns inte med i truppen.

Björn Runström, Odense, 0/0
Premiärspelar på onsdag borta mot Vejle.

Dalil Benyahia, Vejle, 0/0
18-åringen kommer närmast från Brommapojkarna. Vejle premiärspelar på onsdag mot Odense.

Edin Cakovic, Vejle, 0/0
Cakovic kommer närmast LB07 som han lämnade under sommaren.

Pablo Pinones Arce, Vejle, 0/0
Den forne Hammarbyanfallaren har öst in mål sedan han kom till Vejle. Kommer bli viktig när nykomlingen ska försöka säkra ett nytt kontrakt.

Valentino Lai, Vejle, 0/0
Lämnade Landskrona förra sommaren och har på kort tid blivit en publikfavorit.

Andreas Johansson, Ålborg, 1/0
Är ensam svensk kvar hos mästarna sedan Erik Hamrén, Lasse Nilsson, Rade Prica och Mattias Lindström lämnat. Spelade 90 minuter när Ålborg föll mot FC Midtjylland (1-2).

Norge

Njugo Demba-Nyrén, Brann, 11/2
Blev utbytt redan i paus och fick det bleka betyget 3/10 av tidningen VG när Brann förlorade med 1-2 mot Ålesund.

Daniel Blomgren, Bodö/Glimt, 0/0
Är fortfarande långtidskadad.

Abgar Barsom, Fredrikstad, 12/2
Slog hörnan som ledde fram till Fredrikstads ledningsmål borta mot Stabaek i seriefinalen. Efter det gick allt fel och Fredrikstad förlorade med 1-5. Betyget 4/10 av VG.

Andreas Tegström, Fredrikstad, 11/1
Blev inbytt redan i paus, men lyckades inte uträtta något.

Patrik Gerrbrand, Fredrikstad, 11/0
Är skadad och missade matchen mot Stabaek.

Håkan Malmström, Ham-Kam, 2/0
Går fortfarande skadad.

Markus Ringberg, Ham-Kam, 12/3
Var avstängd när jumbon förlorade mot Tromsö (1-2).

Eddie Gustafsson, Lyn, 14/0
Släppte två bollar förbi sig när Lyn besegrade Strömsgodset med 3-2. 4/10 i betyg.

Jimmy Tamandi, Lyn, 0/0
Långtidskadad.

Magnus Powell, Lyn, 10/0
33-åringen var fast på bänken hela matchen.

Marcus Andreasson, Molde, 1/0
Satt på bänken hela matchen när Molde krossade Vålerengen (5-1).

Mattias Moström, Molde, 11/0
Blev skadad och tvingades lämna planen redan efter 26 minuters spel.

Fredrik Stoor, Rosenborg, 9/0
Är mer eller mindre klar för Fulham, men fortfarande är affären inte officiell. Rosenborg mötte i helgen holländska NAC på bortaplan i Intertotocupen och föll då med 0-1. Stoor spelade hela matchen.

John Pelu, Rosenborg, 3/0
Fick sju minuter i helgens Intertotomatch.

Daniel Nannskog, Stabaek, 14/9
Var briljant när Stabaek vann seriefinalen över Fredrikstad med 5-1. Nannskog rullade in två mål och assisterade till ett. Anfallaren blev utsedd till planens bästa spelare och fick det riktigt höga betyget 8/10 av VG. Nannskog är nu tvåa i skytteligan.

Johan Andersson, Stabaek, 13/6
I samma match nickade Andersson in ett mål. 6/10 i betyg.

Pontus Segerström, Stabaek, 11/0
Har olyckligt slitit av främre korsbandet och kommer inte spela mer den här säsongen.

Joel Riddez, Strömsgodset, 12/0
Spelade 90 minuter när Strömsgodset förlorade med 2-3 borta mot Lyn. 4/10 i betyg av VG.

Mattias Andersson, Strömsgodset, 14/1
Hade ingen lyckad kväll mot Lyn och kvitterade ut betyget 3/10.

Bovar Karim, Tromsö, 1/0
Fanns inte med i truppen i helgen.

Peter Abelsson, Viking Stavanger, 0/0
Är fortfarande kvar på skadelistan.

Daniel Arnefjord, Ålesund, 0/0
AIK-förvärvet blir spelklar den 1 augusti.

Johan Arneng, Ålesund, 12/0
En av planens bästa spelare när Ålesund tog en skrällseger borta mot regerande mästarna Brann (2-1). Fick fina betyget 6/10 i VG.

Schweiz

Behrang Safari, FC Basel, 0/0
Är skadad och missade den schweiziska premiären när Basel vann över Young Boys med 2-1.

Andres Vasquez, FC Zürich, 0/0
Spelade inte i helgen.

Dusan Djuric, FC Zürich, 1/0
Har lagt sina skadebekymmer bakom sig och spelade 80 minuter när Zürich vann över NE Xamax med 2-1.