Proffskollen - Gerrbrandt gjorde comeback

Fotbollskanalen

Patrik Gerrbrandt gjorde comeback efter skada. Samtidigt utsågs Joel Riddez till Strömsgodsets sämsta spelare, trots att de besegrade Molde med 4-0.
Här är veckans proffskoll.

DANMARK

Olof Persson, AGF Århus, 0 ligamatcher / 0 mål

Fanns inte med i truppen när AGF besegrade AC Horsens med 3-1.

Alexander Farnerud, Bröndby, 2/0 Farnerud har fortfarande en bit kvar till toppformen. Spelade 89 minuter i 2-1-segern mot AaB men lyckades inte komma med i målprotokollet.

Jon Jönsson, Bröndby, 2/0 Efter ett tungt år i Frankrike är Jönsson nu i Bröndby. Precis som Farnerud är han en bit ifrån formen. Spelade också hela matchen mot AaB.

Martin Ericsson, Bröndby, 1/0 Fortfarande skadad och spelade inte i veckan.

Max von Schlebrügge, Bröndby, 2/0 Spelade tillsammans med Jönsson i mitten.

Samuel Holmén, Bröndby, 2/1

Den forne Elfsborgs-mittfältaren visade fin form även i segern mot AaB. Men det blev inget mål den här gången.

Andreas Klarström, Esbjerg, 2/0 Det blev en ny 0-1-förlust mot Vejle förra veckan. Spelade åtminstone hela matchen.

Fredrik Björck, Esbjerg, 0/0 Mittbacken är skadad.

Martin Fribrock, Esbjerg, 2/0 Nyförvärvet från HBK fick göra ett nytt inhopp med en kvart kvar att spela mot Vejle.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn, 0/0 Mittbacken är fortfarande inte i form efter sin hjärtoperation och missade 1-1-matchen mot Randers.

Oscar Wendt, FC Köpenhamn, 1/0 Given i FC Köpenhamns startelva. Spelade hela matchen mot Randers.

Rawez Lawan, Horsens, 1/0 Spelade 70 minuter i 1-3-förlusten mot AGF Århus.

Ken Fagerberg, Midtjylland, 0/0 Är fortsatt skadad och missade 1-1-matchen mot Sönderjyske.

Andreas Dahl, Nordsjälland, 1/0

Blev utbytt med 23 minuter kvar att spela av förlustmatchen hemma mot Bröndby (0-2). Spelar i UEFA-cupen på onsdag mot TVMK.

Benjamin Kibebe, Nordsjälland, 0/0 Har bytt Ålesund mot Nordsjälland. Blir spelklar den 1 augusti.

Johnny Lundberg, Nordsjälland, 26/1 Spelade hela matchen i försvaret mot Bröndby.

Marcus Pode, Nordsjälland, 0/0 Var på väg hem till Sverige under sommaren, men blev kvar. Har det fortsatt lika tungt som tidigare och fanns inte med i truppen.

Björn Runström, Odense, 1/0 Spelade hela matchen i 3-1-segern mot Vejle men stod inte för något mål. Drog däremot på sig en varning.

Dalil Benyahia, Vejle, 0/0 18-åringen kommer närmast från Brommapojkarna. Fick inte någon speltid i 1-0-vinsten mot Esbjerg.

Edin Cakovic, Vejle, 0/0 Inte heller LB07-förvärvet Cakovic fick någon speltid i premiären.

Pablo Pinones Arce, Vejle, 1/0 Kom inte med i målprotokollet med spelade hela matchen mot Esbjerg.

Valentino Lai, Vejle, 2/0 Har på kort tid blivit en publikfavorit. Byttes ut med en kvart kvar i 1-0-segern mot Esbjerg. Andreas Johansson, Ålborg, 2/0 Spelade återigen 90 minuter när Ålborg åkte på en ny förlust, den här gången via 1-2 mot Bröndby.

NORGE

Njugo Demba-Nyrén, Brann, 12/2 Blev ännu en gång utbytt i paus när Brann förlorade mot Fredrikstad med 0-1. 3/10 i betyg.

Daniel Blomgren, Bodö/Glimt, 0/0 Är fortfarande långtidskadad.

Abgar Barsom, Fredrikstad, 13/2 Spelade hela matchen för de norska serieledarna som besegrade Brann med 1-0. 5/10 i betyg.

Andreas Tegström, Fredrikstad, 12/1 Blev inbytt med 20 minuter kvar att spela men lyckades inte uträtta något av värde. Spelade dessutom för kort tid för att betygsättas.

Patrik Gerrbrand, Fredrikstad, 12/0 Gjorde comeback efter sin skada och släppte inte till något mål. 5/10 i betyg.

Håkan Malmström, Ham-Kam, 2/0 Går fortfarande skadad.

Markus Ringberg, Ham-Kam, 12/3 Drog på sig två varningar och visades ut i 1-2-förlusten mot Lilleström. Belönades ändå med bäst betyg bland sina lagkamrater, 5/10.

Eddie Gustafsson, Lyn, 15/0 AIK-aktuelle Gustafsson släppte in två mål i 1-2-förlusten mot Bodö/Glimt. Stod med andra ord inte för en av sina bättre matcher. 5/10 i betyg.

Jimmy Tamandi, Lyn, 0/0 Långtidskadad.

Magnus Powell, Lyn, 10/0 33-åringen var fast på bänken hela matchen.

Marcus Andreasson, Molde, 1/0 Molde åkte på en tung förlust mot Strömsgodset (0-4), men Andreasson fick ingen speltid.

Mattias Moström, Molde, 11/0 Skadad och missade matchen mot Strömsgodset.

John Pelu, Rosenborg, 3/0

Fick ingen speltid när Rosenborg besegrade NAC Breda med 2-0 i UEFA-cupen.

Daniel Nannskog, Stabaek, 14/9 Stabaek har inte spelat sedan 5-1-segern mot Fredrikstad.

Johan Andersson, Stabaek, 13/6 Stabaek har inte spelat sedan 5-1-segern mot Fredrikstad.

Pontus Farnerud, Stabaek, 0/0 Väntar på debuten i Stabaek.

Pontus Segerström, Stabaek, 11/0 Har olyckligt slitit av främre korsbandet och kommer inte spela mer den här säsongen.

Joel Riddez, Strömsgodset, 13/0 Utsågs till Strömsgodset sämsta spelare, 4/10 i betyg, trots att de körde över Molde med 4-0.

Mattias Andersson, Strömsgodset, 15/1 Även Mattias Andersson tilldelades 4/10 i betyg mot Molde.

Bovar Karim, Tromsö, 1/0 Har fortfarande bara gjort ett inhopp i Tromsö. Fick ingen speltid i 0-0-mötet med Vålerengen.

Peter Abelsson, Viking Stavanger, 0/0 Är fortfarande kvar på skadelistan.

Daniel Arnefjord, Ålesund, 0/0 AIK-förvärvet blir spelklar den 1 augusti.

Johan Arneng, Ålesund, 13/0 Hade ingen lyckad kväll när Ålesund förlorade mot Viking (1-2). Fick mindre smickrande 3/10 i betyg.

SCHWEIZ

Behrang Safari, FC Basel, 2/0 Har spelat i båda segermatcherna mot Grasshoppers (1-0) och Bellinzona (2-0). Blev utbytt i den förstnämnda med 10 minuter kvar att spela.

Andres Vasquez, FC Zürich, 0/0 Vasquez fick inte chansen i 1-2-förlusten mot Aarau heller.

Dusan Djuric, FC Zürich, 3/0 Spelade 90 minuter mot Aarau.

Emra Tahirovic, FC Zürich, 0/0 Anfallaren spelade inte.

ÖSTERRIKE

Mattias Lindström, SV Mattersburg, 3/0 Avstängd i 0-1-förlusten mot Rapid Wien efter att ha dragit på sig två gula kort mot Sturm Graz i omgången innan.