Martin Olsson och Jonas Olsson gör succé i England. Daniel Nannskog rusar mot skytteligasegern och Marcus Berg fortsätter leverera. Det här och mycket mer i veckans proffskoll.

Danmark

Det spelades inga seriematcher i Danmark under helgen. Nästa vecka tar SAS-ligan ny fart.

Sebastian Larsson, Birmingham, 8/1
Svarade på nytt för en bra insats i helgen. Birmingham vann borta mot Cardiff med 2-1 och är tvåa i ligan.

Martin Olsson, Blackburn, 1/0
En fantastisk vecka för 20-åringen. Först blev han hjälte när Blackburn gick vidare i Ligacupen via 1-0 mot Everton. Olsson satte matchens enda mål. I helgen fick talangen göra sin första Premier League-match från start. Newcastle (2-1) besegrades och Martin Olsson fick betyget 6/10 av Sky Sports.

Johan Elmander, Bolton, 3/1
Var tillbaka från skada, men hade en otacksam uppgift mot Manchester United (0-2) på bortaplan. Elmander drog på sig ett gult kort och plockades av planen med 25 minuter kvar att spela. Betyget 6/10 av Sky Sports.

Fredrik Stoor, Fulham, 0/0
Spelade 90 minuter när Fulham förlorade mot Burnley (0-1) i Ligacupen. Däremot får han vänta på sin debut i Premier League. Var inte ens med i truppen mot West Ham (1-2).

Michael Svensson, Southampton, 4/0
Gjorde comeback i Ligacupmatchen mot Rotherham (1-3), men fick då känning i sitt knä igen och tvingades stå över helgens match.

Rade Prica, Sunderland, 0/0
Satt som vanligt på läktaren.

Jonas Olsson, West Bromwich, 3/1
Har fått en fantastisk start i sin nya klubb. Olsson blev stor hjälte när han tryckte in matchavgörande 1-0 från nära håll mot Middlesbrough. I samma veva passade förvärvet på att dra på sig ett gult kort. Mycket bra betyg av Sky Sports, 8/10.

Erik Edman, Wigan, 0/0
Är tillbaka i träning med Wigan igen, men räknar inte med matchcomeback innan jul.

Frankrike

Karl Svensson, Caen, 0/0
Spelade 40 minuter i cupförlusten mot Le Havre (1-3). Däremot fick Svensson som vanligt inte spela i serien.

Petter Hansson, Rennes, 5/0
Försvararen har stängts av i tre matcher efter utvisningen mot Nancy. Ett beslut som Petter Hansson är rejält besviken över.

Kim Källström, Lyon, 4/0
Var bänkad i helgens ligabatalj mot Nancy (2-1). På tisdag väntar Bayern München i Champions League.

Patrick Amoah, 22, Paris FC, 4/3
Petades inför matchen mot Arles (1-3) och fick spela sista kvarten.

Grekland

Daniel Majstorovic, AEK Athen, 4/0
Spelade hela 2-2-matchen mot Panionios.

Mikael Nilsson, Panathinaikos, 0/0
Hade spelledigt i helgen. På onsdag väntar cypriotiska Anorthosis i Champions League.

Holland

Kennedy Bakircioglü, Ajax, 0/0
Ingen speltid den här veckan heller.

Rasmus Lindgren, Ajax, 4/0

Fick återigen agera inhoppare. Den här gången fick Lindgren bara spela de sista fem minuterna när Ajax vann över Vitesse med 3-0.

Andreas Granqvist, FC Groningen, 4/1
Var stabil när serieledande Groningen vann mot Kalmar FF:s Uefacupantagonister Feyenoord med 3-1.

Fredrik Stenman, FC Groningen, 3/0
Var tillbaka efter vristskadan och tog plats till vänster i backlinjen.

Marcus Berg, FC Groningen, 4/4
Två snygga mål av Marcus Berg. Anfallaren satte 2-0 med nio minuter kvar att spela. Strax innan slutsignalen prickade anfallaren in matchavgörande 3-1 på volley. Berg är nu delad fyra i skytteligan.

Petter Andersson, FC Groningen, 3/1
Gjorde sin första match från start. Byttes ut med 20 minuter kvar att spela. Då ledde Groningen med 1-0.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 4/0
Höll nollan när PSV vann över FC Volendam (1-0).

George Mourad, Willem II, 1/0
Är fortfarande inte tillbaka efter skada.

Italien

Zlatan Ibrahimovic, Inter, 5/2
Har spelat 180 minuter i veckan. Först 1-0 mot Lecce då anfallaren prickade ribban och nickade fram till segermålet. Hade det tyngre i den jobbiga 0-1-förlusten mot lokalrivalen Milan. Men skapade ändå en del framåt.

Olof Mellberg, Juventus, 4/0
Tidningen La Gazzetta dello Sport utsåg Mellberg till Juventus bästa spelare i 0-0-mötet med Sampdoria. Mittbacken drog också på sig en varning.

Albin Ekdal, Juventus, 0/0
Fick göra sin första Serie A-match på bänken när Juventus bara fick en poäng mot Catania (1-1).

Norge

Njugo Demba-Nyrén, Brann, 16/3
Går fortfarande skadad.

Daniel Blomgren, Bodö/Glimt, 0/0
Långtidsskadad.

Abgar Barsom, Fredrikstad, 19/3
Avgjorde matchen hemma mot Strömsgodset med sitt 2-1-mål. 5/10 i betyg av tidningen VG.

Andreas Tegström, Fredrikstad, 14/1
Är fortfarande skadad.

Daniel Örlund, Fredrikstad, 5/0
Fick släppa en boll förbi sig och stod annars för en stabil insats. Betyget 5/10 av VG.

Patrik Gerrbrand, Fredrikstad, 17/1
Mittbacken fick samma betyg som Örlund. Spelade hela matchen.

Håkan Malmström, Ham-Kam, 2/0
Mycket tyder på att mittbacken missar resten av säsongen med en skada.

Markus Ringberg, Ham-Kam, 19/3
Var bäst i Ham-Kam när laget spelade 2-2 mot Bodö/Glimt. 6/10 i betyg av VG.

Eddie Gustafsson, Lyn, 21/0
7/10 i betyg av VG och utsedd till planens bäste spelare trots 0-2-förlust mot regerande norska mästarna Brann.

Jimmy Tamandi, Lyn, 0/0
Långtidskadad.

Johan Dahlin, Lyn, 0/0
Satt som vanligt på bänken.

Marcus Andreasson, Molde, 5/0
Spelade 90 minuter när Molde förlorade mot serieledande Stabaek med 0-4. 3/10 i betyg.

Mattias Moström, Molde, 15/1
Mittfältaren är skadad och missade matchen.

John Pelu, Rosenborg, 3/0
Har gjort mycket mål med reservlaget och tog plats i truppen i helgen, men fick inte spela.

Mikael Dorsin, Rosenborg, 4/1
Skrapade ihop till betyget 4/10 i VG när Rosenborg vände 0-1-underläge till seger borta mot Ålesund (2-1).

Mikael Lustig, Rosenborg, 7/1
Dras med en hälskada och kom inte till spel i helgens match.

Daniel Nannskog, Stabaek, 22/15
Skytteligaledaren fortsätter leverera. När Stabaek besegrade Molde med 4-0 gjorde Nannskog två mål och passade fram till ytterligare ett. 7/10 i betyg av VG.

Johan Andersson, Stabaek, 21/11
Inledde målskyttet när Stabaek befäste serieledningen. Betyget 5/10 av VG.

Niklas Sandberg, Stabaek, 4/0
Spelade också från start och kvitterade ut samma betyg som Johan Andersson.

Pontus Farnerud, Stabaek, 7/0
Fjärde svensk i Stabaek denna kväll. 5/10 i betyg.

Pontus Segerström, Stabaek, 11/0

Joel Riddez, Strömsgodset, 18/0
Spelade 84 minuter när Strömsgodset förlorade med 1-2 mot Fredrikstad.

Mattias Andersson, Strömsgodset, 19/2

Peter Abelsson, Viking Stavanger, 0/0
Var tillbaka på bänken efter sin långa skadefrånvaro. Fick dock inte spela.

Daniel Arnefjord, Ålesund, 7/0
Tog plats på en ytterbacken när Ålesund förlorade mot Rosenborg med 1-2. 4/10 i betyg.

Johan Arneng, Ålesund, 18/1
Gjorde sitt första mål för säsongen när han satte en straff. Nu räckte inte det till seger och Arneng fick betyget 4/10 av VG.

Schweiz

Behrang Safari, FC Basel, 8/0
Spelade 90 minuter när serieledande Basel förlorade med 1-2 hemma mot Young Boys.

Andres Vasquez, FC Zürich, 0/0

Som vanligt ingen speltid.

Dusan Djuric, FC Zürich, 10/2
Spelade 73 minuter när FC Zürich tog en enkel 3-0-seger över NE Xamax.