Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Santos sänker sargat ”Inter”!

Santos har vunnit sex av de åtta senaste hemmamatcherna mot Internacional. Som inte har gjort ett enda mål i sina tre senaste bortamatcher. Lira etta i toppmötet!

Matchen mellan Santos och Internacional i natt svensk tid bär lite av ödesstämpel … för båda lagen. Det lag som förlorar drabbningen är nämligen med all sannolikhet borta från kampen om ligaguldet. Just nu ligger Santos nio och Internacional sju poäng efter ledande Cruzeiro i brasilianska Serie A, detta med en match tillgodo på lagen ovanför. En förlust för något av lagen skulle därför vara förödande för ambitionen att vinna ligan.

Och denna ambition har båda klubbarna – varje år. Santos, som under Pelés tid vann Taça Brasil (som var dåtidens viktigaste turnering i Brasilien) fem gånger i följd på 1960-talet, har vunnit Serie A två gånger (senast 2004) medan Internacional har tre titlar (den senaste dateras dock så lång tillbaka som 1979). Hungern efter ligagud är alltså stor hos såväl Santos som Internacional.

Inför nattens batalj är det klar fördel hemmalaget. Visserligen skadades målvakten Felipe på en träning i förra veckan och blir borta resten av säsongen (han lägger sig på operationsbordet idag) men Rafael är ändå det naturliga förstavalet och så länge han är frisk kan fansen vara lugna.

Backen Edu Dracena gör i natt comeback efter skada hos Santos vilket är ett plus för tabellfemman. Santos är i bra form, inte minst offensivt då laget producerat hela 13 mål på sina sex senaste matcher. Notera att Santos den senaste tiden har krossat både tabellettan Cruzeiro (4–1 hemma) och tvåan Fluminense (3–0 borta)! I senaste matchen blev det en stabil 2-0-seger hemma mot Atletico PR.

Gästerna Internacional har varit väldigt ojämnt den senaste tiden. Stabilt hemma, men sämre borta. Faktum är att ”Folkets klubb” från Porto Alegre har tre raka förluster på resande fot och att laget i dessa matcher inte har gjort ett enda mål. Även den inbördes statistiken mot Santos är illavarslande för Internacional som bara har vunnit en av de åtta senaste matcherna på Santos hemmaarena Vila Belmiro.

Internacional dras dessutom med stora problem inför matchen. Både Alecsandro och dennes naturlige ersättare Leandro Damian är avstängda mot Santos och landslagsmannen Giuliano hinner inte hem i tid efter att ha spelat med Brasilien mot Ukraina i måndags kväll. Hinner hem gör visserligen den argentinske landslagsmittfältaren Andrés D'Alessandro (som är lagets kanske viktigaste spelare), men han kommer å andra sidan att ha en lång och krävande flygresa från Japan i kroppen och kan komma att inleda matchen på bänken.

Lägg därtill att backen Sorondo är skadad och kommer att genomgå ett sent fitnesstest som avgör huruvida han kan spela eller inte (de senaste rapporterna indikerar att Sorondo inte kommer till spel). Enda lilla ljusglimten för Internacional är att mittfältaren Andrezinho är tillbaka efter avstängning.

Vi tror att Santos vassa anfallsduo Neymar och Ze Eduardo avgör det här toppmötet. Ettan spelas till 2.20 hos betfair.

Publicerad 2010-10-13 kl 13:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons