Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Spelbart odds på Spanien

Nigeria och Spanien var favoriter till mästerskapet redan innan första spark och väldigt lite har förändrats sedan dess. Det här skulle lika gärna kunna ha varit finalen.

Givetvis är Nigeria väldigt behjälpliga av en entusiastisk hemmapublik och faktumet att laget är vana vid klimatet, en ganska tryckande hetta runt trettio grader. Passande nog för uppgiften är alla spelare tillgängliga för spel och lita på att ” The Golden Eagles” är taggande.

Spanien tvingas lämna lagkapten och Barcelonaspelaren Marc Muniesa utanför laget på grund av avstängning samt mittfältaren Eduardo Ramos som lider av en knäskada. Spanjorerna är även ganska slutkörda efter att ha tvingats till straffsparkar mot Uruguay i kvartsfinalen.

Det som talar för Spanien är ett nationellt patenterat passningsspel i högt tempo och sylvassa avslutningar. Dessutom vill laget väldigt gärna ta revansch för förlusten senast, i finalen i Korea 2007 som faktiskt är den enda plumpen i protokollet i VM-sammanhang sedan 2003.

Jämför man lagen åt så är Spanien ett betydligt bättre spelande fotbollslag men inte nödvändigtvis ett mer effektiv sådant. Nigeria är oerhört skottvilligt och gör det bra samtidigt som laget visar upp en kraftfullhet i alla moment. Båda lagen besitter snabbheten och tekniken som utmärker de absolut bästa i den här åldersklassen.

Jag kan inte annat än att värdera dessa lag exakt lika inför denna uppgift och spelar därmed på bolagens underdog, vilket är Spanien. En rak etta ger 2.75.

I vilket fall som helst är det en match man bara inte får missa.

Publicerad 2009-11-12 kl 12:54
Annons
Annons
Annons