Stuttgart dödar Köln-spöket

Fotbollskanalen

Efter pinsamma 0–4 mot nästjumbon Mönchengladbach senast är botten nådd för Köln – i tabellen. Formsvackan fortsätter dock i matchen mot Stuttgart idag.

50 minuter in i matchen mot Kaiserslautern förra helgen hade pånyttfödda Stuttgart sin tredje raka seger som i en liten ask. De röda från Baden-Württemberg ledde med 3–0 på Fritz Walter Stadion och hade i det läget gjort 12–0 (!) på sina tre senaste motståndare (3–0 borta mot Getafe och 6–0 mot Werder Bremen).

När matchen i Kaiserslautern var över lyste dock siffrorna 3–3 på jumbotronen och givetvis var det elva besvikna spelare som lämnade Rheinland-Pfalz och reste de knappa 13 milen söderut. Stuttgart hade matchen under total kontroll men Illjan Micanskis reducering i den 58:e minuten gav hemmalaget vittring och sedan gick det inte att stoppa ”Die roten Teufel”.

Trots raset i den andra halvleken senast pekar Stuttgarts formkurva rakt uppåt. ”Die Schwaben” inledde säsongen närmast katastrofalt och förlorade sex av sina sju första ligamatcher. Tränaren Christian Gross fick sparken i mitten av oktober och ersattes av assisterande coachen Jens Keller – och managerskiftet fick omedelbar effekt.

Sedan Keller tillträdde har Stuttgart vunnit fem matcher, spelat oavgjort i två och bara förlorat en. Förutom 6–0-krossen av Bremen har Stuttgart under den senaste månaden också besegrat St Pauli (2–0), Chemnitz (tyska cupen) och Getafe två gånger i Europa League (3–0 borta och 1–0 hemma).

Att tyskarna vann både mötena med ett så bra lag som Getafe – och dessutom utan att släppa in något mål – vittnar om att Stuttgart har kapacitet för en placering betydligt högre upp i tabellen än vad laget befinner sig just nu (plats 14). Vi tror faktiskt att Stuttgart till och med har spelarmaterial och potential att vara med och slåss om en plats europaplats till våren. Om trenden fortsätter vill säga.

Kvällens match mot Köln är oerhört viktig för båda lagen, en riktig sexpoängsmatch. Köln ligger sist i Bundesliga men har bara tre poäng upp till Stuttgart. Laget är dock i usel form och har förlorat fem av de sex senaste ligamatcherna. Efter 0–4 hemma mot nästjumbon Mönchengladbach i förra omgången buades Podolski och kompani ut av fansen – med all rätt.

Stuttgart har i sina tre hemmasegrar denna säsong den monstruösa målskillnaden 15–0 (!) och vi tror faktiskt att hemmalaget har en bra möjlighet att nolla Köln och ta en rejäl seger även här. Formstarka duon Cacau och Marica kommer garanterat att ställa till med en hel del problem för Kölns försvar.

Det enda som talar emot Stuttgart är att Köln faktiskt har vunnit de tre senaste mötena på Mercedes-Benz Arena där man inte har förlorat sedan 1996. Nu är det dags igen …

Ettan på Stuttgart spelas till 1.57 hos betfair.com.

Vi testar också en slant på att Stuttgart vinner och håller nollan, till läckra 2.75 hos bwin.

Publicerad 2010-11-21 kl 10:45