Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Sunderland chockar United?

De fyra senaste tillfällena då Man United spelat Champions League mitt i veckan har de förlorat i Premier League helgen efter. Sunderland-skräll i eftermiddag?

Inte sedan Michael Gray och John Mullin med varsitt mål sänkte Manchester United i mars 1997 har Sunderland besegrat de röda djävlarna i Premier League. Det har alltså gått 13 år – och 16 matcher – sedan Black Cats segerfirade efter ett möte med Alex Fergusons mannar. På hemmaplan har laget spelat åtta matcher utan att vinna och faktum är att den ovan nämnda vinsten togs på gamla Roker Park, vilket alltså innebär att United inte vet hur det känns att förlora på Stadium of Light. 

Men kanske, kanske kan den där för Sunderland så hett efterlängtade triumfen komma i eftermiddag. I alla fall går det att hitta faktorer som tyder på det om man, som vi, lockas av de höga oddsen på hemmaseger. Kanske är det hög tid att den gamle United-backen och Alex Ferguson-adepten Steve Bruce (nu alltså manager för Sunderland) efter 14 misslyckade försök äntligen får besegra sin läromästare.

Under tio års tid (1987-1996) tjänstgjorde Bruce troget och med stor framgång under Sir Alex. United-managern fick under så många år ut så mycket av Newcastle-sonen att man kan tycka att han kunde bjuda tillbaka lite genom att låta Bruce vinna åtminstone en uppgörelse dem emellan.

Skämt åsido, Ferguson bemästrar de flesta andra tränarna i världen och Bruce är inget undantag. ”Stevie” har tidigare lett sitt lag i tre oavgjorda och elva förlustmatcher mot United. Så vad talar då för att det skulle bli femtonde gången gillt för Bruce? Vad sägs om argumentet att alla sviter tar slut någon gång? Nä, det kastar vi i papperskorgen direkt …

Darren Bents målform
då? Ja, här kanske vi har något att komma med. Faktum är att Bent ser riktigt vass ut för tillfället. 26-åringen gjorde båda målen mot Liverpool senast – starkt för övrigt av Sunderland att ta poäng på Anfield! – och räddade även en poäng mot Arsenal för några veckor sedan. Han har gjort fem mål på sex matcher och när Bent nu fått sällskap av hyperintressante Gyan Asamoah (två mål hittills) på topp, ja då ser Sunderland verkligen spännande ut i offensiven. 

Mer då (för bara firma Bent/Asamoah räcker inte som argument för att spela mot den röda fotbollsmaskinen från Manchester? Tja, lite mer – men hemmavänligare – statistik kanske kan göra susen. Det är nämligen så att Manchester United har förlorat de fyra senaste Premier League-matcherna som följt direkt på en match i Champions League. Och United hade som bekant Champions League-match i onsdags…


Vi sticker inte under stol med att detta är en chansning. Men om Sunderland får en bra start kan allt hända. Den raka ettan till 5.40 (!) hos betfair känns eggande men spelvärdet är högre i Nordicbets 1.98 på Sunderland med hcp +1. Vi synar det sistnämnda oddset och hoppas att United får stora Darren inför mötet med Bent och kompani …

Publicerad 2010-10-02 kl 10:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons