SVENSKKOLLEN. Kolla in hur det gått för de svenska spelarna utomlands i veckan som gått. Bland annat så gjorde Pierre Bengtsson en succédebut i Bundesliga, samt så har doldisen Ferhad Ayaz fått debutera för sitt Gaziantepspor.

Satt på bänken utan att få hoppa in när hans Standard besegrade bottenlaget Lierse SK.

Är inte spelklar ännu för sin nya klubb och fanns inte med i truppen mot Lierse.

Cypern

Anorthosis Famagusta

Markus Holgersson –16/0

Spelade hela matchen när hans lag vann borta mot Othellis Athienou (2-0). Laget befinner sig på slutspelsplats med fyra omgångar kvar av grundserien.

Swansea City

Modou Barrow – 6/0

Byttes in redan efter 15 minuter när I Swanseas överraskande seger borta mot Southampton. I matchens slutskede råkade Barrow ut för en tuff tackling av Ryan Bertrand. Ett givet rött kort samtidigt som svensken bars ut på bår och kunde inte komma tillbaka i spel.

Sunderland AFC

Sebastian Larsson – 23/3

Spelade hela matchen i 2-0-segern hemma mot Burnley FC. De tre poängen ger nu Sunderland lite avstånd från den absoluta bottenstriden i Premier League.

West Bromwich

Jonas Olsson – 4/0

Inte uttagen i matchtruppen när West Bromwich förlorade med 0-3 hemma mot Tottenham.

Fulham FC

Alexander Kacaniklic – 5/1

Började på bänken i förlustmatchen (1-2) mot Blackburn Rovers. Blev inbytt med en halvtimme kvar men det blev inga poäng för den svenska yttermittfältaren.

Blackburn Rovers

Marcus Olsson – 27/0

Stod för en av matchens prestationer mot Fulham när hans inlägg nådde pannan på Jordan Rhodes som enkelt kunde nicka in Blackburns andra mål. Olsson spelade hela matchens och stod för en solid insats.

Norwich City

Martin Olsson – 24/1

Spelade 90 minuter i 0-0-matchen borta mot Birmingham City.

Watford FC

Joel Ekstrand – 17/0

Skadad och är på väg tillbaka in i träning. Fanns inte med i matchtruppen mot Bournemouth AFC i fredags.

Derby County

Isak Ssewankambo – 0/0

Precis gjort flytten från Holland till England. Fanns inte med i Derbys matchtrupp borta mot Cardiff City i helgen.

Finland

IFK Mariehamn

Bobbie Friberg Da Cruz – 32/0

Spelade 90 minuter i torsdags då IFK Mariehamn förlorade i den finska cupen mot FC Inter Turku.

Simon Nurme – 14/0, 2 nollor

Fanns inte med I truppen mot FC Inter Turku.

Josef Ibrahim – 12/1

Byttes in mot FC Inter Turku med en halvtimme kvar att spela. Fick vara på plan och se bortalaget avgöra i slutskedet av matchen.

Frankrike

SC Nice

Niklas Hult – 18/1

Fanns med från start i lördags borta mot Metz. Mittfältaren spelade hela matchen då hans lag spelade 0-0 mot ligajumbon.

Bordeaux

Isaac Kiese Thelin – 2/0

Gjorde hemmadebut på Stade Jacques Chaban-Delmas när han spelade från start i matchen mot Guingamp. Lyckades inte hitta målet och blev utbytt i den 72:a minuten. Får fortsätta jobba för sitt första mål i den franska ligan.

Rennes

Ola Toivonen – 16/4

Fick börja på bänken i bortamatchen mot Paris SG. Hoppade in i den 60:e minuten men kunde inte skapa en kvittering för Rennes som förlorade med 0-1. Efteråt var Toivonen missnöjd med att ha startat på bänken.

Paris SG

Zlatan Ibrahimovic – 15/9

Var med och byggde upp det mönsteranfall som resulterade i PSG:s matchavgörande mål i den första halvleken. Zlatan spelade hela matchen och var själv nöjd med sin insats efter matchen.

Grekland

PAOK

Sotirios Papagiannopoulos – 2/0

Satt på bänken hela matchen matchen när hans lag förlorade hemma mot ligafyran Panaitolikos Agrino.

Nästa match: Nu på onsdag borta mot OFI Crete FC

Olympiakos

Jimmy Durmaz – 12/0

Gjorde ett äkta hattrick i onsdagens cupmatch mot division 1-laget Tyrnavos 2005 FC. Hamnade ändå på bänken i ligamatchen mot Veroia FC i lördags. Blev inbytt i den 72:a minuten och var på plan när domaren blåste av Olympiakos 2-0-seger.

Panathinaikos FC

Marcus Berg – 11/7

Fanns på planen hela matchen när Panathinaikos överraskande förlorade i grekiska cupen mot Skoda Xanthi FC med 0-1. Laget svarade upp mot en svaga cupinsatsen med en stark 3-0-seger hemma mot Platanias FC på söndagen. Marcus Berg spelade hela matchen men missade en straff precis innan pausvilan. Svensken gick istället av planen mållös.

Emir Bajrami – 4/0

Skadekänningar stoppade Bajrami från spel denna veckan. Fanns varken med i torsdagens cuptruppen eller i ligan mot Platanias FC.

Valmir Berisha – 0/0

Har det tufft i Grekland och är konstant petad ur matchtrupperna. Fanns varken med mot Skoda Xanthi eller Platanias.

AEK Athen

Jakob Johansson – 2/0

Den grekiska andra divisionen har haft uppehåll och startar först ikväll. Men i torsdags spelade AEK Athen åttondelsfinal i den grekiska cupen mot Kerkyra FC. Jakob Johansson lirade hela matchen när hans lag gick vidare efter 2-0.

Holland

SC Heerenveen

Kristoffer Nordfeldt – 20/0, 5 nollor

Höll nollan när Heerenveen spelade 0-0 borta mot ligajumbon FC Dordrecht.

Sam Larsson – 11/2

Spelade nittio minuter i den mållösa matchen mot FC Dordrecht. Blev utbytt på tilläggstid utan att ha lyckats avgöra matchen för bortalaget.

Simon Thern – 3/0

Har slagit sig in i startelvan och spelade hela matchen mot FC Dordrecht.

Viktor Noring – 0/0

Har för tillfället svårt att ta en plats i Heerenveens matchtrupp och får sitta på läktaren som klubbens tredjemålvakt.

Heracles Almelo

Denni Avdic – 11/1

Startade som yttermittfältare i söndagens bortamatch mot AZ Alkmaar. Spelade hela matchen men blev mållös när Heracles föll med 1-3.

FC Twente

Rasmus Bengtsson – 17/1

Har ryktats vara på väg bort från Twente men ser nu att stanna i klubben säsongen ut. I lördags satt mittbacken på bänken i hela matchen när hans lag vann bortamatchen mot SC Cambuuur med 2-1.

FC Groningen

Simon Tibbling – 3/0

Har redan efter några veckor i Groningen blivit en stor publikfavorit i sitt nya lag. Förra veckan spelade Tibbling 90 minuter i onsdagens cupvinst mot Vitesse (4-0), för att även starta på lördagen när Groningen vann mot Go Ahead Eagles med 2-0. För sin insats belönades Tibbling med en plats i veckans elkva i De Telegraaf och fick dessutom högsta betyg. Efter matchen så hyllades 20-åringen i tio minuter av den holländska publiken.

Rasmus Lindgren – 11/0

Har haft svårt att ta en plats efter att Simon Tibbling anlänt till Groningens mittfält. Satt på bänken i båda veckans matcher utan att få en enda spelminut.

Dino Islamovic – 8/0

Var petad ur matchtruppen mot Vitesse, men fanns med på bänken i helgens ligamatch. Fick inte göra något inhopp och har nu inte spelat sedan den 14 december.

Willem II

Samuel Armenteros – 16/8

Spelade hela matchen när Willem II förlorade borta mot PSV med 1-2. Gick av planen utan att ha gjort något mål.

AZ Alkmaar

Viktor Elm – 16/0

Började på bänken i söndagens segermatch mot Heracles Almelo men blev inbytt redan i den 24:e minuten. Men detta var inte Viktor Elms dag då han drog på sig en skada i mitten av den andra halvleken och tvingades utgå.

Muamer Tankovic – 17/5

Fanns med på bänken mot Heracles Almelo men fick inte någon speltid.

Mattias Johansson – 17/0

Blivit en stöttespelare i AZ:s försvarslinje och har en given plats i startelva. Spelade hela matchen mot Heracles Almelo som man vann med 3-1.

PSV Eindhoven

Oscar Hiljemark – 6/0

Fick hoppa in med en halvtimme kvar av lördagens match mot Willem II i underläge med 0-1. Efter att svensken kommit in på planen så vände PSV på matchen till seger. Hiljemark var högst delaktig till vändningen genom en assist till det avgörande målet.

Vitesse

Abiola Dauda – 15/6

Fast på bänken i veckans cupmatch borta mot Groningen. Fanns inte med i helgens matchtrupp då Vitesse vann överraskande hemma mot Ajax i ligan.

FC Utrecht

Kristoffer Peterson – 14/1

Fick ett slag i ansiktet av en lagkamrat på torsdagens träning. Svensken bröt käkbenet och blir nu borta i sex veckor. Missade därför helgens ligaomgång.

Israel

Hapeol Be´er Sheva

Joakim Askling – 1/0

Fanns inte med I matchtruppen när hans lag vann I ligan mot Hapoel Akko med 3-0.

Maccabi Tel Aviv

Rade Prica – 5/2

Maccabi Tel Aviv vann i veckan sin cupmatch mot Hapoel Ashkelon. Men ingen Rade Prica, varken på plan eller på bänken. Den svenska anfallaren förväntas däremot vara med i kvällen derby mot Hapoel Tel Aviv FC.

Italien

Palermo

Robin Quaison – 8/2

Fick inte göra något inhopp i helgens ligaseger mot Hellas Verona. Har inte fått någon speltid i två raka Serie A-omgångar.

Cagliari

Albin Ekdal – 20/4

Var avstängd i helgens match mot Atalanta och fick se sitt lag förlora från läktarplats.

Torino

Alexander Farnerud – 12/1

Fanns med från start när Torino körde över Sampdoria med hela 5-1. Svensken gjorde inga poäng och blev utbytt med tio minuter kvar att spela.

Pontus Jansson – 5/0

Kvar på bänken under hela matchen hemma mot Sampdoria

Udinese

Melker Hallberg – 2/0

Fick sitta kvar på bänken hela matchen och se sitt Udinese ta en poäng hemma mot Juventus.

Portugal

Victor Nilsson Lindelöf – Benfica B 22/0

Omringats av rykten under hela vintern men är än så länge kvar i Benfica. Har denna säsong bara fått göra ett in inhopp med A-laget i den portugisiska cupen. I helgen var han återigen petad från Benficas matchtrupp och fick istället spela från start när reservlaget föll hemma mot Leixöes med 1-2.

Skottland

FC Celtic

John Guidetti – 16/6

Den skotska vinden verkar ha vänt för John Guidetti. Fick komma in i helgens ”Old Firm” med tjugo minuter kvar att spela men blev återigen mållös. Den svenska anfallaren har nu spelat tio matcher utan att göra ett enda mål.

Mikael Lustig – 5/2

Till skillnad från Guidetti så går det bättre för Mikael Lustig som har en given startplats i Celtic. Gjorde en stabil insats mot Rangers innan han blev utbytt i den 84:e matchminuten.

Heart of Midlothian

Osman Sow – 12/7

Spelade från start när hans Heart i lördags besegrade Alloa Athtletic med 4-1. Den svenska anfallaren hann inte göra något mål innan han blev utbytt i den 68:e minuten. Laget leder nu skotska andra divisionen med 16 poäng och är på väg tillbaka till skotska Premier League.

Turkiet

Kasimpasa

Andreas Isaksson – 18/0, 3 nollor

Stod i helgens förlustmatch hemma mot Basaksehir FK där Isaksson tvingades släppa förbi sig matchens enda mål.

Orduspor

Martin Mutumba – 5/0

Har det tufft nere i Turkiet. Inte bara att hans lag är jumbo i den turkiska andradivisionen, Mutumba blev även utbytt i paus under helgens förlustmatch mot Kayserispor.

Bursaspor SK

Samuel Holmen – 14/0

Fick hoppa in med fyra minuter kvar av helgens match borta mot Galatasaray. Bursaspor fick med sig en poäng då matchen slutade 2-2.

Genclerbirligi

Mervan Celik – 15/1

Spelade 82 minuter i torsdagens cupmatch mot Cizrespor men blev mållös i 4-0 segern. I helgen blev det ett inhopp direkt efter paus när hans Genclerbirligi förlorade mot Caykur Rizespor.

Trabzonspor

Erkan Zengin – 17/3

Slagit sig in direkt i startelvan hos sin nya turkiska klubb. Spelade nittio minuter när Trabzonspor slog Kayseri Erciyesspor med 2-1 på fredagkvällen.

Mersin

Loret Sadiku – Mersin 15/1

Spelade från start som defensiv mittfältare när Mersin gästade Besiktas under söndagen. Fick 90 minuter när hans Mersin föll med 1-2.

Abdul Khalili – 16/0

Fanns inte med i matchtruppen mot Besiktas.

Besiktas JK

Alexander Milosevic – 0/0

Spelade från start i torsdagens cupvinst hemma mot AS Sariyer (2-1) och fick förtroende hela matchen. Fick däremot se hemmamatchen mot Merson från läktaren.

Kayseri Erciyesspor

Mahmut Özen – 6/0

Kvar på bänken hela matchen när hans Kayseri föll borta mot Trabzonspor.

Gaziantepspor

Ferhad Ayaz – 1/0

Fick göra ligadebut i lördags i matchen mot Sivasspor. Bytes in med tjugo minuter kvar men kunde inte förändra matchbilden och Gaziantepspor förlorade med 1-3.

Tyskland

Borussia Mönchengladbach

Branimir Hrgota – 12/1

Spelade från start i bortamatchen mot Stuttgart. Hrgota blev mållös och blev till slut utbytt i den 87:e matchminuten.

Oscar Wendt – 11/1

Fanns på planen hela matchen I 1-0-segern mot Stuttgart. Stod för en stabil insats och var en bidragande faktor till att laget höll nollan.

Hannover 96

Miiko Albornoz – 13/0

Startade I förlustmatchen borta mot Schalke 04 (0-1). Blev utbytt i den 88:e minuten då Hannover jagade kvittering.

FSV Mainz 05

Pierre Bengtsson – 1/0

Gjorde sin första match för sin nya klubb när man besegrade Paderborn med hela 5-0  i lördags. Spelade hela matchen och gjorde dessutom en assist till lagets näst sista mål. En succédebut i den tyska klubben får man lov att säga.

RB Leipzig

Emil Forsberg – 0/0

Spelar sin första ligamatch för nya klubben nu på fredag borta mot FC Erzgebirge Aue

VfL Wolfsburg II

Amin Affane – 16/9

Ännu inte fått debutera hos klubben A-lag och fanns inte med i helgens trupp mot Bayern Munchen. Spelar istället hos Wolfsburgs reservlag som just nu är mitt i ett uppehåll fram till den 14:e februari.

Damer

Frankrike

Paris SG

Kosovare Asllani – 16/13

Startade på bänken och fick hoppa in i helgens ligamatch mot Albi ASPTT. Blev inget mål denna gång för den svenska stjärnan som ändå kunde jubla då PSG vann med 4-0.

Caroline Seger – 17/7

Från start i 4-0-segern borta mot Albi ASPTT. Spelade nittio minuter och etablerat sig som en startspelare i Paris.

Olympique Lyon

Lotta Schelin – 16/24

Blev för en gång skull mållös när hennes Lyon besegrade Soyaux på bortaplan med 4-0. Schelin spelade hela matchen men fick inte in sitt namn i målprotokollet.

Montpellier HSC

Sofia Jacobsson – 16/10

Gjorde två mål i Montpelliers kross av Arras FCF med hela 8-0. Spelade hela matchen och stod för en bra insats.

Linda Sembrant – 16/1

Startade som högerback mot Arras FCF och spelade hela matchen. Defensivt var det inte så mycket att göra då det mest var Montpellier för hela slanten.

Holland

Heerenveen

Michaela Johnsson – 2/0

Helgens match mot OH Leuven blev uppskjuten.

Italien

Bardolino Verona

Stephanie Öhrström – 14/0, 3 nollor

Stod i mål för sitt Verona när man spelade 2-2 hemma mot Firenze. Tappade sin serieledning i Serie A.

Brescia Calcio

Maria Karlsson – 14/0

Spelade hela matchen när hennes Brescia gick upp i serieledning efter vinsten hemma mot Cuneo med 2-0.

Ligor som har uppehåll

Danmark – Uppehåll i den danska ligan fram till 20:e februari

Randers FC

Karl-Johan Johnsson – 16/0, 9 nollor

Fick 45 minuter hemma mot Velje B i en träningsmatch i veckan. Randers vann med 1-0.

Joel Allansson – 0/0

Håller på att spela in sig i sitt nya lag inför omstarten på den danska serien. Fick starta mot Velje B men blev utbytt i andra halvleken.

Mikael Ishak – 13/5

Matchens enda målskytt mot Velje B och fick även spela 90 minuter.

Viktor Lundberg – 17/5

Spelade från start mot Velje B men blev utbytt utan att ha gjort mål i den 64:e matchminuten.

FC Midtjylland

Johan Dahlin – 0/0

Laget medverkar just nu i träningsturneringen Atlantic Cup och förlorade i lördags mot Örebro SK på straffar (1-1 efter fulltid). Johan Dahlin spelade hela matchen för sin nya klubb.

Petter Andersson – 12/2

Spelade också nittio minuter mot Örebro SK och missade sedan sin straff under straffavgörandet.

Kristoffer Olsson – 6/0

Borta från spel då han rehabiliterar det brutna vadben som han drog på sig under landslagslägret i Abu Dhabi.

FCK Köpenhamn

Johan Wiland – 0/0

Laget medverkar just nu i träningsturneringen Atlantic Cup och förlorade i lördags mot Dynamo Moskva med 2-1. Johan Wiland fanns inte ens med på bänken för danskarna.

Ludwig Augustinsson – 0/0

Fick nittio minuter mot Dynamo Moskva och börjar komma in i laget inför omstarten av den danska ligan.

Per Nilsson – 6/0

Fanns med på bänken i lördagens träningsmatch men blev aldrig inbytt.

Mikael Antonsson – 14/0

Spelade 90 minuter i förlusten mot Dynamo Moskva.

Ålborg BK

Rasmus Jönsson – 0/0

Tillbaka på plan efter nio månaders skadefrånvaro. Spelade första halvlek för Ålborg när laget vann träningsmatchen borta mot norska IK Start med 3-1. Anfallaren fick dock gå av planen mållös.

Andreas Blomqvist – 0/0

Blev inbytt och fick spela trettio minuter för sin nya klubb.

Bröndby IF

Johan Elmander – 12/1

Laget medverkar just nu i träningsturneringen Atlantic Cup och vann i lördags mot Mlada Boleslav med 2-0. Elmander gjorde matchens sista mål innan han blev utbytt i den 70:e minuten.

FC Nordsjälland

David Moberg Karlsson – 11/0

Spelade första halvleken i träningsmatchen mot Elfsborg i lördags (1-2) utan att hitta målet.

Esbjerg fB

Erik Friberg – 0/0

Fick 70 minuter i lördags när Esbjerg slog FC Union Berlin med 2-1 i en träningsmatch.

Robin Söder – 12/3

Spelade från start i matchen mot Union Berlin men blev utbytt i den 75:e matchminuten utan att ha gjort något mål.

Michael Almebäck – 0/0

Precis anlänt till sin nya danska klubb efter en jobbig tid i Bröndby där han inte fick någon speltid. Fanns inte med mot Union Berlin.

Daniel Larsson – 0/0

Precis som Almebäck kom Larsson precis till Esbjerg efter att inte fått någon speltid i Granada. Fanns inte med mot Union Berlin.

FC Fredericia

Mikael Rynell – 16/0

Startspelare i klubben som kämpar för att inte åka ur den danska andradivisionen. Fanns med från start i helgens träningsmatch mot AC Horsens då man förlorade med 2-3.

Kina – Uppehåll i den kinesiska ligan fram till mars.