Toppodds på Henkes Bois

Fotbollskanalen

Landskronas Bois tränare Henrik Larsson var mycket missnöjd med en poäng mot Syrianska senast. Ikväll får dock Henke jubla över tre viktiga poäng när Bois besegrar Öster.

Landskrona Bois fick förmånen att spela med en man mer på planen under stora delar av matchen mot Syrianska i förra omgången. Detta sedan hemmalagets målvakt Dwayne Miller blivit utvisad i samband med den straff som ledde till Bois 1–0-mål. Trots den drömstarten lyckades inte ”Skånes uruguayare” få med sig alla poängen hem från Södertälje.

Syrianska slet som
djur och lyckades kvittera genom inhopparen Peter Ijeh i dena dra halvleken. Nigerianen visade att han fortfarande är en anfallare av hög klass. Urstark, arbetsvillig – och synnerligen målfarlig. Ijeh sysselsatte ensam Landskronas försvar i den andra halvleken och var faktiskt nära att avgöra matchen i slutet.

Henke Larsson var av
förklarliga skäl missnöjd med insatsen och poängutdelningen. Ikväll får Bois chans till revansch när Öster gästar Landskrona IP. På hemmaplan är Bois tryggare och förutom plumpen (0–3) mot Jönköping för en dryg månad sedan har de svart- och vitrandiga varit stabila på hemmaplan hela säsongen.

Bois har vunnit sex av nio hemmamatcher hittills och bland skalperna finns bland annat toppkollegorna Norrköping, Degerfors och Ljungskile. Om Landskrona ska haka på tåget mot Allsvenskan är en seger i kväll oerhört viktig. Öster är en klass sämre än Bois men Växjö-laget har uppträtt förbättrat efter uppehållet.

Bois måste visa hundraprocentig skärpa i 90 minuter för att det ska bli seger och vi tror att Henkes ilska efter förra matchen i kombination med hans professionella och perfektionistiska inställning borgar för att det blir så.

Vi spelar rak etta på Landskrona till 1.70 hos Nordicbet.

Publicerad 2010-08-09 kl 09:30