Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Tränarbytet lyfter Honved?

Fansen drömmer om legenden Puskas och fornstora glansdagar. Det är långt dit men ikväll får Honved-publiken i alla fall glädjas över en seger …

Honveds manager Massimo Morales hade stora planer när han i oktober förra året tog över tränarposten i den klassiska ungerska klubben. Morales ville föra Honved tillbaka till toppen och få de kräsna fansen att uppleva samma magi som under fornstora dagar då legenden Puskas magiska bollkonster förknippades med klubben.

Ett drygt år senare avgick Morales efter att de ovan beskrivna visionerna visat sig vara mer snack än substantiell realism. 3–1-förlusten borta mot Ujpest förra helgen blev för mycket för den 46-årige italienaren som i måndags lämnade sin post med omedelbar verkan. På sin sista presskonferens tackade han för sig med orden:
”Jag har gjort allt jag kunnat. Men mitt namn är Massimo, inte Jesus…”,

Återstår att se
om den assisterande tränaren Laszlo Szalai, som tar över efter Morales, är den frälsare Honved letar efter. Den amerikansk-ungerske ägaren George Hemingway hyser i alla fall stark tilltro till Szalai som även tycks ha spelarnas förtroende. Vi kan nog räkna med rejält taggade Honved-spelare som ikväll vill visa hemmapubliken att de inte gett upp säsongen riktigt än.

Honved – som tillsammans med fem andra europeiska klubbar är under utredning av UEFA misstänkta för att vara inblandade i en härva kring fixade matcher – ligger på åttonde plats i ungerska ligan vilket är en stor besvikelse klubben. Men läget är ännu mer bekymmersamt för kvällens motståndare Siofok.

Klubben från den
lilla staden vid Balatonsjöns sydöstra strand ligger trea från slutet i tabellen och har raden 0-1-4 i sina fem senaste matcher. Siofok hade gått mållöst från fyra raka matcher innan de förlorade med 2–1 mot Kecskmeti i förra omgången. Laget har bara vunnit ett av de sju senaste mötena med Honved och den andra triumfen kommer inte ikväll.

Honved är ett bättre lag, kan få en effekt av tränarbytet och har ett starkt stöd från fansen hemma på Bozsik Stadion i Budapest.
Ettan spelas till 1.64 hos betfair.com.

Publicerad 2010-11-19 kl 10:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons