POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FOTBOLLSKANALEN
3d

TV4/C More med chans på flera Kristallen-priser: "Känns hedrande"

Foto: Bildbyrån.

Nomineringarna till tv-priset Kristallen har presenterats.
TV4/C More har chansen på flera priser.
- Det känns hedrande, säger expertkommentatorn Hanna Marklund, som har chans på priset ”Årets tv-personlighet”.

På fredagen presenterades de nominerade till Kristallen-galan. TV4/C More är på sportsidan representerade i flera olika kategorier och har chans att vinna tre priser.

I kategorin ”Årets Granskning” har Kalla Fakta-programmet ”Utanför laget”, som gjordes av Kalla faktas Phil Poysti och Gerda Nilsson-Tysklind tillsammans Fotbollskanalens reporter Andréas Sundberg, chans att vinna. Programmet fick även silver på galan New York Festivals i kategorin "Bästa sportbevakning" tidigare i år.

Det är andra gången redaktionerna samarbetar och även 2017, då programmet ”Fotbollssyndikatet” gjordes, ledde det till nominering i Kristallen. 

- Väldigt kul att granskningar inom sportens värld uppmärksammas. Också fantastiskt kul att samarbetet mellan Kalla fakta och Fotbollskanalen fortsätter att nå framgångar, säger Andréas Sundberg.

Erik Westberg är sportchef på Bonnier Broadcasting.

- Nomineringen ger ett av idrottens viktigaste ämnen ytterligare uppmärksamhet som förhoppningsvis innebär förändring. Är mycket stolt att vi som redaktion med Fotbollskanalen och Kalla fakta ligger i framkant inom sportjournalistik oavsett ämne.

Hanna Marklund, expertkommentator i C Mores fotbollssändningar, är nominerad i kategorin ”Årets tv-personlighet”.

- Det är klart att det är en jättestor överraskning och det känns lite konstigt. Det är förstås oerhört roligt och det känns hedrande, men samtidigt är det som sagt lite oväntat. Jag är väldigt positivt överraskad.

Erik Westberg: 

- En mycket välförtjänt nominering där Hanna förra sommaren bröt ny mark. Extra kul att Kristallenjuryn uppmärksammar sportproduktion i årets TV-personlighet. 

Dessutom har TV4/C More chansen att vinna pris i kategorin ”Årets sportproduktion”. I den kategorin återfinns sändningarna som skedde under herrarnas fotbolls-VM 2018 (perioden som räknas in är maj 2018-maj 2019). Därtill är även SHL-studion nominerad i samma kategori. 

FAKTA

TV4/C Mores nominerade till Kristallen

ÅRETS GRANSKNING

"Utanför laget"
Enligt Svenska Fotbollförbundet är fotbollen en idrott för alla. Fotbollskanalens Andréas Sundberg har i samarbete med Kalla Fakta gjort programmet Utanför laget. Där får vi möta fotbollsspelaren Julle, som bara var åtta år när han kastades ut från sitt fotbollslag Veberöds AIF, då klubben ansåg att han inte var en pojke. Producent: Andréas Sundberg/TV4

ÅRETS TV-PERSONLIGHET

Hanna Marklund
Hanna Marklund, med ett VM-silver, tre SM-guld, två Champions League-titlar och en Diamantboll som spelare, var den första svenska kvinnan att kommentera ett fotbolls-VM för herrar i TV. Som fotbollsexpert på TV4 tillför Hanna en bred kunskap om vad fotboll egentligen handlar om. Hanna bildar ett välkänt radarpar med Lasse Granqvist och kommenterade även i somras damernas fotbolls-VM i Frankrike.

ÅRETS SPORTPRODUKTION

Fotbolls-VM 2018
Innovation & variation med fotbollen i fokus var ledorden för TV4 & C More i innehåll och form under fotbolls-VM. Ny studio med nytt grafiskt formspråk där världsledande AR-scener och kreativa lösningar iskärmarna förstärkte tittarupplevelsen. TV4/C More utmanade traditionell storytelling i sport-TV genom nya bild- och innehållsflöden. Man blev också första kanal hittills att ha en kvinnlig expertkommentator på ett herr-VM i fotboll i form av Hanna Marklund. Traditionell studio ersattes av reportage med Frida Nordstrand som lyfte fram fotbollens betydelse runt hela världen. Olof Lundh satte en lampa på korruptionen inom den internationella fotbollen och Lasse Granqvist berättade sina bästa VM-historier. Producenter: Jens Tolgraven, Olle Juhnell-Lindberg, Pierre Matteoni, Christoffer Braw & Staffan Harvig

SHL-Studion/Hockeylördag
C More producerar samtliga grundserie-och slutspelsmatcher från Sveriges bästa hockeyliga med både starkt journalistiskt innehåll och branschledande teknisk innovation. Några av säsongens nyheter var Mitt spel, Wikegård VS och Gameday. I det sistnämnda fick tittarna hänga med lagens huvudtränare bakom kulisserna under en matchdag. Sändningarna leds av programledarna Lasse Granqvist, Björn Oldeen och Lena Sundqvist, flankerade av experterna Niklas Wikegård, Sanny Lindström och Johan Tornberg. Producent: Staffan Harvig

Publicerad 2019-08-16 kl 11:01
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå