Ungerskt underspel till toppodds

Fotbollskanalen

Montpellier fick erfara det i Europa League-kvalet. Ikväll är det Vasas Budapest som får smaka på Györs ubåtstäta försvar. Underspelet liras till guldoddset 2.10.

I söndags fick Montpellier hål på och lurade poängen av storklubben Bordeaux i den franska ligapremiären. Något laget inte lyckades med i förra veckans hemmamöte med Györ i Europa League. Trots att fjolårets ungerska ligatrea spelade hela andra halvlek plus 30 minuters förlängning med en man mindre efter att Stanisic blivit utvisad strax före pausen, lyckades man vinna med 1-0 för att sedan dra det längsta strået i straffläggningen.

Montpellier pressade stundtals hårt, inte minst i förlängningen, men lyckades alltså inte få hål på det betongstarka försvaret. Györ är äckligt starka bakåt och deras försvar måste vara ett av de bästa, om inte det bästa, i hela östeuropa. Förra säsongen släppte laget in smått fantastiska 18 mål på 30 ligamatcher vilket ger ett snitt på endast 0,6 insläppta mål per match. Inget annat lag i den ungerska förstadivisionen släppte in färre än 30 …

Györ har inte släppt in ett enda mål i de två inledande ligaomgångarna den här säsongen och alltså bara ett på 210 minuters spel mot ett så skickligt lag som Montpellier. Mycket imponerande! Laget från västra Ungern förfogar inte bara över en välorganiserad och samspelt backlinje, utan har också en väldigt bra målvakt i den rutinerade serben Sasa Stevanovic, som tillhört klubben sedan 2004.

Kvällens motståndare Vasas från Budapest har varit riktigt målglatt i inledningen av säsongen och deras målaptit har tveklöst höjt oddset på underspelet. Här tror vi dock att Györs starka defensiv tar udden av hemmalagets anfallsspel.

Ytterligare statistiskt belägg för detta spel är att 10 av 14 möten mellan lagen slutat med under 2,5 mål. Förra säsongen var Györ under 2,5 mål i hela 73% av matcherna.

Under 2,5 mål mellan Vasas Budapest och Györ spelas till 2.10 hos Nordicbet.com.

Publicerad 2010-08-13 kl 12:00