Valdemarin spräckte nollan

Fotbollskanalen

AIK gjorde mål. Och vann.

AIK slipper krissnacket ett tag sedan laget besegrat Gif sundsvall med 1-0. Men det satt hårt inne.

AIK:s första allsvenska mål sedan september kom efter 25 minuter när Lucas Valdemarin nicktouchade in bollen med hårsvallet efter en svepande frispark från Jorge Ortiz.

Det var ju även Valdemarin som gjorde målet senast AIK gjorde mål i allsvenskan - i derbyt mot Djurgården slutet av september.

I andra halvlek hade båda lagen flera bar chanser och Gif Sundvalls islänning Hannes Sigurdsson borde ha gjort bättre ifrån sig när han var helt fri efter en timmes sple än att klacka bollen rakt på Daniel Örlund.

Valdemarin: ''Väldigt skönt''
Norling: Bra skjuts i djupledslöpningen