Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN
45v

VÄRLDENS 49 BÄSTA SPELARE 2017 - plats 14-8

Foto: Bildbyrån

Toni Kroos, David De Gea, Harry Kane

Dags att lista årets bästa spelare i världen för kalenderåret 2017! Fotbollskanalen räknar ner från julafton till och med nyårsafton.

14. Toni Kroos
Klubb:
Real Madrid Nationalitet: Tyskland Född: 1990
Real Madrids motor på mittfältet. Den tyske dynamon står alltid för ett beundransvärt lagarbete och är en fenomenal tvåvägsspelare att ha i laget med sin förmåga att föra upp bollen från egen till offensiv planhalva. Han är lugn, tålmodig och gör dessutom en hel del poäng för att vara innermittfältare – 13 assist totalt under förra säsongen. 

13. David De Gea
Klubb:
Manchester United Nationalitet: Spanien Född: 1990
Den spanske målvakten har efter en tung inledning i klubben lyft sig och utvecklats till en av världens bästa målvakter. När Manchester United under de senaste åren svajat bakåt, så har De Gea ständigt varit en trygghet med en hög lägstanivå och flera spektakulära räddningar i match efter match. Var senast i höst skillnaden mellan förlust och seger mot Arsenal på Emirates Stadium. 

12. Sergio Agüero
Klubb:
Manchester City Nationalitet: Argentina Född: 1988
Agüero är en klassisk målskytt som alltid gör minst 20 mål per säsong. Det spelar ingen roll hur mycket han är skadad, hur länge han är borta, det blir mål. Alltid mål. Trots det har han delvis satts åt sidan i år till förmån för Gabriel Jesus. Men trots det verkar han ha tagit det bra och gör i sedvanlig ordning mål så fort han får speltid – både som inhoppare och startman. Tyvärr lite skadebenägen.

11. Harry Kane
Klubb:
Tottenham Nationalitet: England Född: 1993
Engelsmannen har under de senaste åren motbevisat alla sina kritiker om att han hade kapacitet nog att bli en världsstjärna. Det ser långt ifrån vackert ut att titta på 24-åringen, men ur en lagkamrats synvinkel så är det nog så vackert det kan bli. Kane bidrar med en uppoffrande spelstil, slutar aldrig att springa för laget och har en förmåga att alltid dyka upp på rätt plats vid rätt tillfälle. Gör numera alltid över 20 mål per säsong i Premier League och är en nyckelspelare i landslaget. 

10. Jan Oblak
Klubb:
Atletico Madrid Nationalitet: Slovenien Född: 1993
Världens bäste målvakt. Slovenen har efter flera år med gedigna prestationer fått erkännandet som han förtjänar i fotbollsvärlden. Oblak är kanske inte den moderna fotbollens Messias med ett benådat spel med fötterna, snarare en bollstoppare av yttersta världsklass med vasst positionsspel mellan stolparna. I oktober höll han sin 50:e nolla på 86 matcher i La Liga.

9. N’Golo Kanté
Klubb:
Chelsea Nationalitet: Frankrike Född: 1991
Den franske tvåvägsmittfältaren blev i år den förste sedan Eric Cantona att vinna Premier League åren efter varandra med två olika klubbar. Han är en tongivande spelare i Chelsea med sin lungkapacitet och förmåga att läsa spelet, vilket gör honom till en av världens bästa mittfältare. Kanté är till skillnad från andra defensiva mittfältare inte bara en ”städgumma”, han har en bredare arsenal än så med bland annat fin speluppfattning och bra passningsspel.

8. David Silva
Klubb:
Manchester City Nationalitet: Spanien Född: 1986
David Silva har sedan han anslöt till Manchester City 2010 varit en av få spelare som hela tiden varit ordinarie och levererat i klubben. Han har en utsökt bollbehandling, nästintill svävar över planen och spelar på ett vackert sätt. Silva är dessutom en lojal lagspelare som sällan sätter sig själv framför laget och har dessutom utökat sin poängskörd i höst till fem mål och åtta assist i ligan.

ÅRETS BÄSTA SPELARE 2017

Årets 49 bästa spelare i världen är Fotbollskanalens ranking av de bästa herrspelarna i världen det gånga året, från den 1 januari 2017. Listan är framtagen av Fotbollskanalens redaktion och bloggare.

Publicerad 2017-12-29 kl 07:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons