Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN
45v

VÄRLDENS 49 BÄSTA SPELARE 2017 - plats 7-4

Dags att lista årets bästa spelare i världen för kalenderåret 2017! Fotbollskanalen räknar ner från julafton till och med nyårsafton.

7. Sergio Ramos
Klubb:
Real Madrid Nationalitet: Spanien Född: 1986
Världens bäste mittback. Ramos har under de senaste åren anfört Real Madrid bakifrån med kaptensbindeln runt armen. Han är snabb, placeringssäker och bra på huvudet, där den sistnämnda egenskapen även på senare tid visat sig vara ett viktigt vapen för laget i de viktiga matcherna. Mittbacken stod under förra säsongen för sju mål i La Liga och ett i Champions League, där han bland annat kvitterade mot Barcelona till 1-1 och likaså mot Napoli i Champions League-åttondelsfinalen.  

6. Luka Modric
Klubb:
Real Madrid Nationalitet: Kroatien Född: 1985
Det kroatiska spelgeniet får sällan de stora rubrikerna bland alla affischnamnen i Real Madrid, men är kanske rentav lagets viktigaste spelare. Modric är vital för lagets offensiv med sin förmåga att diktera spelet, styra tempot och ta sig in i den sista tredjedelen av planen till de farliga målchanserna. Spelar dessutom på ett väldigt vackert vis - fotbollens Roger Federer?

5. Robert Lewandowski
Klubb: Bayern München Nationalitet: Polen Född: 1988
En komplett forward. Lewandowski tillför ytterligare en dimension till Bayern Münchens anfallsspel med sin tyngd, sitt straffområdesspel och sin målfarlighet. Gjorde under förra säsongen 30 mål på 33 matcher i ligan och står i höst på 15 mål på 17 matcher. Lewandowski ledde dessutom Polen till VM med 16 mål i kvalspelet. Inget annat än ruggigt starkt!

4. Kevin de Bruyne
Klubb: Manchester City Nationalitet: Belgien Född: 1991
Belgaren har växlat upp ytterligare en nivå i år i Manchester City och i Premier League. Han har en utomordentlig blick för spelet och har inga problem med att, i högt tempo, omsätta stort bollinnehav till målchanser genom sevärda och precisa smekningar till lagets yttrar och anfallare. En assistmaskin som aldrig slutar springa och ständigt gör det obekväma jobbet för laget.

 


I morgon, nyårsafton, presenterar vi vår topp tre. Kanske har du räknat ut vilka det är som figurerar där?

ÅRETS BÄSTA SPELARE 2017

Årets 49 bästa spelare i världen är Fotbollskanalens ranking av de bästa herrspelarna i världen det gånga året, från den 1 januari 2017. Listan är framtagen av Fotbollskanalens redaktion och bloggare.

Publicerad 2017-12-30 kl 07:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons