Världens målfarligaste målvakt!

Fotbollskanalen

Det är inte många målvakter som får äran att göra mål själva. Sao Paolos Rogerio Ceni har gjort 90 stycken! Kommer mål nr 91 i natt?

Storklubben Sao Paolo är 2000-talets bästa klubb med en seger i Copa Libertadores och tre segrar i Série A, men har haft en tung säsong så här långt och ligger på 15:e plats i brasilianska Serie A. Men kanske kom vändningen i söndags då laget lite överraskande klarade 2–2 borta mot ligaledarna Fluminense.

Stor poängräddare blev målvakten Rogerio Ceni som dels svarade för flera högklassiga räddningar och dels skickade en frispark i nät i den 34 minuten. Om ni trodde att det var Cenis första mål i karriären är ni ute och seglar rejält. Fullträffen mot Fluminense var den 37-årige veteranens nittionde mål i karriären! 90 mål är en siffra som väldigt många utespelare skulle vara stolta över…

Vi behöver väl knappast nämna att Ceni är den målvakt genom tiderna som har gjort flest mål? I Brasilien är de så vana vid att se honom kliva fram och ta hand om frisparkar och straffar att en period på sex månader utan ett enda Ceni-mål föranleder snack om måltorka … Innan Sao Paolo-keepern distinkt pricksköt 1–1 mot Fluminense hade han spelat just sex månader utan att göra mål.

Nu har han alltså hittat målet igen och då kan det vara dags för Sao Paolo att hitta formen på allvar och klättra i tabellen. Vilket prestationerna i de senaste matcherna indikerar. Sao Paolo är obesegrat i sina fem senaste hemmamatcher och har i natt en god chans att förlänga den sviten. Nästjumbon Atletico Goianiense har bara vunnit en av åtta matcher på resande fot den här säsongen och känns som en lämplig uppgift för Rogerio Ceni och hans lagkamrater.

Den raka ettan på Sao Paolo spelas till 1.54 hos betfair.com.

Publicerad 2010-09-01 kl 15:59