Väsby vann Stockholmsderbyt - Blomqvist frälste Enköping

Fotbollskanalen

Väsby var starkast i Stockholmsderbyt mot Brommapojkarna. I toppen tappade Åtvidaberg samtidigt som Jesper Blomqvist ordnade tre viktiga poäng till Enköping.

Stockholmsderbyt lockade inget större intresse i publikväg. Men Väsby var effektivast och avgjorde matchen redan i första halvlek. Admir Catovic slog till efter en kvarts spel på pass från Martin Mutumba. Strax därefter spelade Catovic fram Mikael Thorstensson som inte gjorde något misstag.

Brommapojkarna skapade inte mycket i andra halvlek och tre poäng till Väsby gör att laget hyser goda förhoppningar om att klara nytt kontrakt.

Brommapojkarna - Väsby 0-2 (0-2) Mål: 0-1 (15) Admir Catovic, 0-2 (24) Mikael Thorstensson
Domare: Antti Kanerva
Publik: 623

Åtvidaberg tappade två viktiga poäng i toppstriden men innehar fortfarande kvalplatsen. Båda lagen hade varsin halvlek där gästerna var bäst i första. Bland annat hade frisparksspecialisten Kristian Bergström ett fint läge men BoIS-målvakten Sebastian Karlsson klarade ut situationen.

Landskrona borde fått straff i andra halvlek när Robin Wikman blev fälld. Men utöver den situationen skapade hemmalaget väldigt lite offensivt. Dessutom fick laget Bobo Bola utvisad i den 87:e minuten.

Landskrona - Åtvidaberg 0-0 Mål: -
Domare: Keijo Hyvärinen
Publik: 2 484

Bottenlaget Enköping tog tre mycket viktiga poäng i Upplandsderbyt mot Sirius. Jesper Blomqvist gav laget hopp om överlevnad när han slog till med sju minuter kvar av ordinarie tid. Enköping har därmed bara en poäng upp till Jönköpings Södra på kvalplats.

Enköping - Sirius 1-0 (0-0) Mål: 1-0 (83) Jesper Blomqvist
Domare: Magnus Ahlsén
Publik: 1 209