Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Vem ser rött i Slaget om Rom?

Det brukar smälla ordentligt när Lazio och Roma drabbar samman i slaget om Rom. Vi synar oddset på att någon synar domarens röda på Olimpico.

Att påstå att känslorna brukar svalla när Lazio och Roma duellerar på Olimpico är ungefär som att beskriva en kraftig jordbävning som omskakande – ett rejält understatement. De senaste åren har det stundtals sett som rena rama gladiatorslagen på planen mellan den eviga stadens bittra rivaler.

Smått otroliga elva kort delades ut när lagen möttes i våras, ett av dem hade färgen rött och tilldelades Lazios Christian Ledesma. Totalt har det i de fyra senaste derbymatcherna delats ut 29 gula och 7 röda kort, fördelat enligt följande:

1/4-10 Lazio–Roma (1–2): 10 gula, 1 rött.
6/12-09: Roma–Lazio (1–0): 6 gula, 1 rött.
11/4-09: Lazio–Roma (4–2): 7 gula, 3 röda.
16/11-08: Roma–Lazio (1–0): 5 gula, 2 röda.

Detta innebär ett snitt på nästan två utvisningar per match och groteska 7,25 gula kort! Och det finns ingen anledning att tro att dagens derby skulle bli ett trendbrott. Roma ligger näst sist i fair play-ligan och har hittills dragit på sig hela 21 varningar och tre röda kort, att jämföra med Lazios 12 varningar och ett rött kort.

Men båda lagen har en del tuffingar som inte viker en tum i närkamperna; som Romas Mexes (som har ett av de högsta kortsnitten i hela Serie A och som redan blivit utvisad en gång i höst) och De Rossi eller Lazios tuffe back Stefan Radu. För att bara nämna några.

Syndaren från derbyt i våras – Lazios mittfältare Christian Ledesma – som blev utvisad även i novemberderbyt 2008, lär finnas på planen i eftermiddag. Det gör dock inte Romas härförare och lagkapten, ärkegladiatorn Francesco Totti, som är avstängd efter att ha blivit utvisad mot Lecce förra helgen. Hans frånvaro är naturligtvis ett blytungt avbräck för Roma som i dagsläget ligger hela tio poäng efter Lazio i tabellen.

Utgången på derbyt är svår att tippa även om det väger över lite till ”Biancocelestis” fördel den här gången. Däremot känns det sannolikt att det för femte derbyt i rad blir minst ett rött kort i matchen. Matchen döms för övrigt av Gianluca Rocchi som på de fyra matcher han dömt hittills delat ut 17 gula och 2 röda kort.

Minst en spelare utvisad i derby della capitale spelas till två gånger degen hos betfair.com.

Publicerad 2010-11-07 kl 11:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons