Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Vilken förlustnolla håller längst?

Lyx- eller budgetkryssare? Manchester United eller Fulham? Vilken förlustnolla spricker först i Premier League 2010/11?

Sju omgångar in i Premier League är det endast två lag som fortfarande är utan förlust. Att Manchester United är ett av dem är väl ingen överraskning men vem hade trott att lilla Fulham skulle spela sig igenom den första septetten matcher utan att åka på ett enda nederlag? Nu är frågan vilken av klubbarna som först förlorar i årets ligaspel. Ett engelskt spelbolag erbjuder odds på just detta och vi har tittat närmare på lagens förutsättningar.

Här är bolagets odds på vilket lag vars förlustnolla kommer att hålla i sig längst:
FULHAM: 6.00
MANCHESTER United: 1.11

The Cottagers har kryssat sig igenom Premier League hittills och spelat oavgjort i hela sex av sju matcher så här långt. Vilket är lika med nytt klubbrekord för antalet matcher i rad utan förlust. I den senaste ligamatchen blev det 1–1 mot West Ham i en match där Fulham ledde med 1-0 i paus och var det lag som låg närmast segern. Annars har Fulham oftast hamnat i underlägen i matcherna, laget har faktiskt kommit tillbaka och räddat poäng i fyra av de sju matcherna i inledningen av säsongen. Vilket tyder på hög moral och starkt självförtroende - egenskaper som lär behövas i nästa match, också det ett London-derby för övrigt, hemma mot Tottenham efter EM-kvaluppehållet.

Fulham - som den senaste tiden tvingats klara sig utan storstjärnan Bobby Zamora - har dock bra statistik hemma mot Spurs mot vilka man inte förlorat i de senaste fyra matcherna. Tre av dem har slutat oavgjort och kanske kan Cottagers förlustnolla vara intakt även efter den matchen. Efter derbyt väntar sedan bortamatch mot West Bromwich för Fulham, som därefter möter Wigan (h), Aston Villa (h) och Chelsea (b). Om inte förr så lär Fulhams förlustfria svit spricka på Stamford Bridge den 10 november ...

Medan man i
Fulham säkert gläds mer åt de sju raka matcherna utan förlust än man ser negativt på det faktum att det bara blivit en seger hittills, är förhållandet nog det motsatta i Manchester United. Även de har kryssat i merparten av matcherna (fyra kryss så här långt) och i en klubb som United är det som bekant bara segrar som gäller. Mest grämer sig nog Sir Alex åt de sena poängtappen mot just Fulham (2–2 efter att Brede Hangeland kvitterat i slutminuten) och Everton (Toffees utjämnade i den 92:a minuten).

United har dock
ett på pappret enklare spelprogram den närmaste tiden. Red Devils inleder efter landslagsuppehållet med match hemma mot West Bromwich. Sedan väntar i tur och ordning Stoke (b), Tottenham (h) och Wolverhampton (h). Vi blir inte särskilt förvånade om Uniteds förlustnolla håller även efter dessa matcher. Slutsatsen blir i det här fallet att de ovan angivna oddsen speglar verkligheten ganska bra. Hur mycket det än kittlar kan vi inte rekommendera spel på Fulham i det här fallet.

Publicerad 2010-10-13 kl 14:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons