Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Zlatan främste målskytt

Det kan tyckas underligt att plötsligt, mitt i en annalkande landskampshelg, ta upp ett skytteligaspel i La Liga men faktum är att det finns en del spelvärde som mycket väl kan absorberas ganska kvickt allteftersom spelbolagen reviderar oddsen på Zlatans konkurrenter. Ett flertal av dessa ägnar sig nämligen åt landslagsspel i helgen.

Låt oss gå igenom listan utav möjliga vinnare:

David Villa (8 mål) löper stor risk att bli såld när transferfönstret öppnar. Han spelar även i ett Valencia som trots att de går bra i år, inte skall kunna hota om segern i ligan och således får med största anledning ta del utav en mindre kollektiv målskörd.

Lionel Messi (7 mål) är givetvis en het kandidat men i all ärlighets namn: skall inte Zlatan, en utpräglad striker på skyttekungen Etóos gamla plats, över en hel säsong göra fler mål än den mer spelande Messi som ofta sjunker ned för att hämta boll? Den lille argentinaren kommer också säkerligen vilas oftare än svensken med tanke på Champions League och landslagsuppdrag. Skaderisken finns också med tanke på den spelstil som Messi bjuder oss på.

Christiano Ronaldo (5 mål) är två mål efter Zlatan som i sin tur är ett efter David Villa. Portugisen är fortfarande skadad och det lär ta några omgångar innan storformen infinnes igen. Dessutom är hans position i laget inte den som utpräglad målskytt utan hans många mål är ett resultat av en oerhört effektiv anfallskapacitet. Som straffläggare har han dock en fördel gentemot Zlatan som ofta kommer att få lämna över till Messi.

Luis Fabiano (5 mål), Sevillas sylvassa anfallare kommer att göra en hel del mål i år och tillsammans med Kanouté bildar de ett av Europas bästa anfallspar. Det är en klar konkurrent som dock lider av samma problematik som i fallet hos Villa och Valencia: Laget lär inte göra lika många mål framåt som Barcelona.

Raúl, Benzema och Kaká har alla gjort tre mål och om distributionen dem emellan fortsätter sådär, vilket är ganska troligt, når de inte ikapp Zlatan, Messi och Villa i toppen.

I övrigt hittar vi spelare som Keita, Aduriz och Pandiani högt upp på listan men de skall enligt all sannolikhet aldrig kunna matcha ovanstående spelare.

Vi tycker alla det vore trist om Ibrahimovic inte finns med i Hamréns landslagstrupp på kontinuerlig basis men det betyder också ytterligare sannolikhet att bli främste målskytt i La Liga.

Summa summarum: Zlatan borde ha mer än 21% chans att vinna skytteligan. Min värdering ligger på 27% och går därför in hårt på generösa 4.80.

Publicerad 2009-11-13 kl 11:46
Annons
Annons
Annons