POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSLABBET
47v

TV: Fotbollslabbet - sillyspecial: Fem guldklimpar som kan flytta: "Barça borde köpa honom"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses hela det femte avsnittet av "Fotbollslabbet".

Fotbollslabbet tittar närmare på fem guldklimpar som kan flytta i sommar.
Bland annat plockar man fram Ajaxs Justin Kluivert och Lazios Sergej Milinković-Savić - som har en otrolig statistik.
- Han kommer att bli högvilt på transfermarknaden. Det är en miljard, säger Hasse Backe.

Det är silly season-special när Fotbollslabbet återvänder med ett femte avsnitt. Panelen tittar närmare på fem guldklimpar som i sommar kan ta steget till en större klubb. En av de som lyfts fram är Ajaxs Justin Kluivert.

- Du var helt till dig när du kom med hans siffror, säger Gusten Dahlin till Ola Lidmark Eriksson, som säger så här om Kluivert: 

- Det här är en spelare som har gjort en makalös säsong i Ajax i år. Framförallt är det den låga åldern sett till den produktionen han faktiskt har som sticker ut. Det är inte bara att han har speltid utan han bidrar även oerhört mycket offensivt. Han har många mål och dessutom kanske fler mål än vad han förväntas göra, och det är inte så många i den åldern som gör det. Han är topp i Holland i dribblingar, över snittet i avslut, över snittet i det mesta och är så ung.

Hasse Backe tror att stora klubbar kan rycka i Kluivert i sommar.

- Det är sensationellt. Vi för vi vet att yngre spelare ofta har en tendens att göra halvdåliga beslut och värderingar när man ska ta sitt avslut. Men Justin Kluivert är ju sensationell. Barcelona borde köpa honom istället för Iniesta, säger han.

Vad gäller just Kluivert har han riktat stark kritik mot Ajax för att klubben enligt honom försökt sälja honom till Tottenham.

En annan spelare som lyfts fram är Lazios Sergej Milinković-Savić - som har otroliga siffror när man tittar närmare på hans prestationsindex.

- Sån här har inte ens Messi, för han kan inte spela huvudspel på det sättet som Savic kan. Så han är väldigt komplett. Det är väldigt ovanlig att man är långt ut i ALLA fält, säger Ola Lidmark Eriksson.

- Han kommer att bli högvilt på transfermarknaden. Det är en miljard, säger Hasse Backe.

I programmet tittar panelen även närmare på antalet förväntade assist i toppligorna, de som skapar bäst och flest chanser till sina medspelare - och där finns en svensk med i toppen i Serie A.

- Oscar Hiljemark sticker ut kanske allra mest av alla här, säger Ola Lidmark Eriksson.

Ett nytt avsnitt av Fotbollslabbet kommer varje fredag runt lunch på Fotbollskanalen och sänds därefter även i Sportkanalen kl 18.25. Har du ett ämne du vill att panelen ska titta närmare på i ett kommande program? Twittra till @fotbollskanal eller skriv till @fotbollskanalen på Instagram.

Vill du läsa mer om hur de olika datapunkterna tas fram och hur Playmaker.ai jobbar med fotbollsstatistik finns en utförligare beskrivning här.

Se avsnittet i spelaren ovan.

Publicerad 2018-05-23 kl 15:55

Fotbollslabbet

MFF "borde" ha vunnit allsvenskan

Siffrorna visar: AIK tog 12 poäng mer än förväntat

Visa fler

Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå