POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FOTBOLLSLABBET
27v

TV: Kan United hota City? "Finns inget som talar för det"

Foto: Bildbyrån/ C More.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela veckans avsnitt av Fotbollslabbet i spelaren ovan.

Manchester City tar i helgen emot Manchester United i Premier League.
Då undersöker Fotbollslabbet om United kan hota City den här säsongen.
- Jag kan inte se att United gör det. Det finns inget som talar för det, säger Ola Lidmark Eriksson i programmet.

Manchester City är regerande engelsk mästare och har inlett även den här säsongen på ett imponerande vis med 29 poäng efter elva omgångar i Premier League. Pep Guardiolas manskap toppar därmed ligatabellen inför söndagens derbymöte med tabellsjuan Manchester United hemma på Etihad Stadium. 

Fotbollslabbet, med Gusten Dahlin, Hasse Backe och Ola Lidmark Eriksson, ställer sig därför frågan om Manchester United kan hota Manchester City utifrån olika siffror och grafer om speldominans och för hur många mål klubbarna hittills gjort den här säsongen i jämförelse med förväntade mål. 

Manchester City snittar i år 700 passningar per match och gör i snitt nästan tre mål per match, vilket tyder på att laget är väldigt dominant. 

- Manchester Citys siffror de senaste två åren är helt osannolika. Alla siffror är på en egen nivå, så de är nästan svåra att ta in, säger Lidmark Eriksson i Fotbollslabbet.

- Det är osannolika siffror för att vara Premier League, kommenterar Backe.

Vidare tittar trion på hur många mål City och United har gjort den här säsongen i jämförelse med förväntade mål. Det visar att City har gjort färre mål än förväntat, medan United har gjort lika många mål som förväntat. 

- Det finns fog, utifrån de här siffrorna, att säga att City kan prestera bättre och att de inte fått ut allt i åtminstone Premier League. Just nu skulle jag vilja säga att det inte finns något lag i Premier League som kan hota City om alla är friska i laget. Jag kan inte se att United gör det. Det finns inget som talar för det, säger Lidmark Eriksson. 

Manchester City har även chans att gå obesegrat genom den här säsongen. När Fotbollskanalen simulerar en miljon säsonger av Premier League, utifrån Citys inledning av den här säsongen, går Manchester City obesegrat 200 000 gånger. 

Dessutom i Fotbollslabbet:
- Vem borde vinna Guldbollen?
- Hur står sig Ibrahimovics målfacit internationellt?

Se hela veckans avsnitt av Fotbollslabbet i spelaren ovan. 

Publicerad 2018-11-09 kl 12:50

Fotbollslabbet

MFF "borde" ha vunnit allsvenskan

Siffrorna visar: AIK tog 12 poäng mer än förväntat

Visa fler

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå