Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS
44:15

Foto: Kalla fakta

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Kalla fakta-programmet "Fotbollssyndiaktet" i spelaren ovan.

Fotbollskanalens och Kalla Faktas granskningar flerfaldigt nominerade på New York Festivals

Fotbollskanalens och Kalla faktas granskning Fotbollssyndikatet har nominerats till två priser i årets New York Festivals.
- Det är fantastiskt att vårt samarbete med Kalla fakta ger en sådan utdelning, säger reportern Andréas Sundberg.

I natt blev det klart att Kalla fakta och Fotbollskanalens reportage, Fotbollssyndikatet samt Kalla faktas reportage Hotet inifrån, gått vidare till final i årets New York Festivals. Fotbollssyndikatet är i final i två olika kategorier och Hotet inifrån är i final i en kategori. I New York Festivals tävlar världens bästa film- och tv-produktioner.

Granskningen Fotbollssyndikatet är ett unikt samarbete mellan Fotbollskanalens reporter Andreas Sundberg och Kalla fakta-redaktionen där granskningen fått stor internationell spridning. Reportaget är i final i kategorierna bästa sportjournalistik och bästa sportbevakning.

ANNONS

- Otroligt roligt att det här unika samarbetet mellan Fotbollskanalen och Kalla fakta uppmärksammas i ett sånt här prestigefyllt sammanhang. Fotbollskanalen har under lång tid legat i absoluta framkant av nyhetsarbetet runt svensk fotboll och tillsammans med våra fantastiska kollegor på Kalla fakta har vi här lyckats att ta det till ytterligare en nivå, säger Tobias Rosvall, chefredaktör för Fotbollskanalen.

För Fotbollskanalens reporter Andreas Sundberg är nomineringen en glädjande överraskning.

- Nästan overkligt att gå till final i två kategorier i en av branschens mest prestigefulla tävlingar. Innan beskedet kom hade jag aldrig vågat hoppats på en medalj men nu lever den drömmen. Det känns otroligt kul att granskningen fortsätter uppmärksammas internationellt, säger han.

Det är första gången Fotbollskanalen och Kalla Fakta samarbetar på det här sättet och för Andreas Sundberg var det en ny erfarenhet, och han gläds över att de två redaktionerna kunde hjälpas åt.

- Vi har varit ett starkt team och finalplatserna är ett kvitto på att vårt jobb håller yttersta världsklass. Det görs väldigt mycket fotbollsjournalistik idag men väldigt lite är undersökande journalistik. Jag hoppas att vår framgång kan inspirera andra att våga sig på nya sätt att göra ännu bättre sportjournalistik.

ANNONS

Kalla faktas granskning Hotet inifrån, med reportern Sara Recabarren och fotografen Phil Poysti, är nominerat i kategorin Documentary Current Affairs.

- Det är fantastiskt roligt och ett erkännande att den journalistiken vi bedriver håller väldigt hög kvalitet, säger Jonas Alsgren, chef för Kalla fakta.

Programmet och allt om Kalla Fakta-granskningen "Fotbollssyndikatet" hittar du här.

Publicerad 2018-02-09 kl 15:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto