POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FOTBOLLSSYNDIKATET

TV: Fotbollskanalens reporter får hotfulla sms från agent: "Väldigt förvånande"

6:25

Foto: TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

Kalla fakta har granskat ett hemligt agentnätverk som vill styra svensk fotboll. När Fotbollskanalens reporter Andréas Sundberg stämt träff med en i nätverket, Nochi Hamasor, får han flera hotfulla sms.
- Det är något som jag under då år jag jobbat med journalistik inte stött på riktigt. Så det var oväntat verkligen, säger Sundberg i Nyhetsmorgon.

Kalla fakta har, tillsammans med Fotbollskanalen, granskat ett hemligt agentnätverk som vill styra svensk fotboll. I avsnittet ”Fotbollssyndikatet, som sänds i TV4 under måndagskvällen, framkommer det att agenterna använder sig av bland annat hot och matchfixning i ett försök att tjäna snabba pengar inom fotbollsbranschen.

I programmet synas agentbolaget Nordicon Sports Management, som drivs av Nochi Hamasor. Han är barndomsvän med Zlatan Ibrahimovic - och drar sig inte för att använda stjärnans namn i sina affärer.

När Fotbollskanalens reporter Andréas Sundberg i samband med Kalla fakta-programmet bestämmer en intervju med Hamasor så dyker agenten inte upp. Istället skickar han ett antal hotfulla sms till reportern.

”Är du homosexuell?”

”Du är en riktig luffare inget mer.”

”Luffare.”

”Vi kommer dra in alla vi kan i detta ärende.”

”Även Zlatans folk som du kontaktat är väl medvetna om vem du är.”

När Andréas Sundberg gästar Nyhetsmorgon berättar han om sms:en från Hamasor.

- Det var väldigt förvånande. Något som jag under de år jag har granskat och jobbat med journalistik inte stött på riktigt. Så det var oväntat verkligen.

Kriminalkommisarien Fredrik Gårdare menar att de hotfulla sms:en är ett talande exempel för hur agentnätverket påverkar spelare och andra människor.

- Det är ett lysande exempel på hur de jobbar.

Du är inte förvånad att det ser ut så här?
- Nej, absolut inte. Det här är typiskt uppträdande. Ömsom vin, ömsom vatten. Och ibland blir de så här påstridiga.

Här hittar du ALLT från Kalla fakta-granskningen.

FAKTA

Om Kalla fakta - Fotbollssyndikatet

Under de senaste månaderna har Fotbollskanalens reporter Andréas Sundberg och Kalla faktas Fredrik Quistbergh granskat svensk fotboll och personer inom ett hemligt agentnätverk. I smyg försöker de styra den svenska marknaden.

I Kalla faktas program ”Fotbollssyndikatet” beskrivs hur nätverket genom bland annat hot och matchfixning försöker tjäna snabba pengar. Polisen vittnar om hur aktörer i Sverige med hjälp av pengar och lyxprylar lockar till sig spelare för att skaffa sig konkurrensfördelar.

Mitt i allt finns agenten och den tidigare AIK-spelaren som misstänks ha erbjudit AIK-målvakten Kenny Stamatopoulos en stor summa pengar i ett försök att rigga vårens möte mellan IFK Göteborg och AIK, som sköts upp just på grund av matchfixningsförsöket. Vid tidpunkten då erbjudandet till Stamatoulous ska ha framförts jobbade mannen för agentbolaget Nordicon Sports Management, enligt företagets egen hemsida.

Nordicon Sports drivs av Nochi Hamasor, god vän till Zlatan Ibrahimovic. Han, precis som den tidigare AIK-spelaren, var involverad i Alexander Isaks hemlighetsfulla flytt från AIK till Borussia Dortmund. Hamasor har flera kopplingar till agenterna som arbetar med Isak och gjorde Dortmund-övergången till verklighet, de omstridda bröderna Vladica och Zoran Lemic. 

Men nätverket består också av personer som verkar i det dolda, personer med goda kontakter på fotbollsmarknaden men som utåt håller en låg profil.

Kalla fakta - Fotbollssyndikatet sändes i TV4 måndagen 2 oktober, klockan 20.00. Se hela programmet här.

Publicerad 2017-10-02 kl 07:16
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto