POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
QEMDAM4

Anelka försvarar revolten: "Förtjänar ingen respekt"

Nicolas Anelka, i förgrunden.

Han ledde spelarrevolten mot förbundskaptenen Raymond Domenech under VM 2010.

Nicolas Anelka motiverar nu aktionen - och skickar en ny känga mot tränaren.

– Jag har ingen respekt för honom som tränare, eftersom han inte håller måttet, säger 35-åringen till RMC.

VM 2010 blev en miserabel uppföljning på Tysklands-turneringen 2006, då Frankrike åkte hem med en silvermedalj. Dåvarande förbundskaptenen Raymond Domenech var allmänt bespottad för sin tränarstil - bland annat anklagades han för att ha tagit ut spelare baserat på deras stjärntecken - och det dröjde inte länge förrän spelarna markerade sitt missnöje nere i Sydafrika.

Anelka svor åt förbundskaptenen under halvtidsvilan i matchen mot Mexiko, och skickades sedan hem. Nästa dag vägrade landslaget, i solidaritet med Anelka, träna.

– Jag förolämpade en tränare som resten av Frankrike redan hade hånat, en tränare som aldrig har vunnit något förutom andraligan och en ungdomsturnering! säger Anelka, när han pratar om incidenten med RMC.

– Han vet inte hur man vinner. Jag respekterar människan eftersom jag tycker att han är en bra person, men jag har ingen respekt för honom som tränare eftersom han inte håller måttet.

– En tränare som kräver respekt men inte är kapabel att respektera den störste målskytten i Frankrikes historia (Thierry Henry) förtjänar ingen respekt, avslutar han.

Anelka fick 18 matchers avstängning och har inte figurerat i landslaget sedan dess. Han är just nu klubblös efter att ha blivit avstängd, och fått sparken, av West Bromwich Albion.

Publicerad 2014-04-04 kl 12:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå