Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Franska förbundet straffar Nasri - kan missa VM

Foto: Bildbyrån

KIEV. Två års avstängning.
Samir Nasri kan få ett tufft straff av det franska förbundet.
- Gör vad du vill i en Manchester City-tröja, men inte i den franska, ska förbundsbasen Le Graet ha sagt till spelaren.

Den franska sporttidningen L'Equipe skriver på tisdagen att det franska landslagets sponsorer och partners är klart missnöjda med hur en del spelare uppträtt under EM.
Sedan tidigare har det franska förbundet varit irriterat över de nya bråk som skakade landslaget.

Fyra spelare ska vara aktuella för straff i de förhandlingar som ska hållas om en vecka. Förutom Samir Nasri är det Hatem Ben Arfa, Jeremy Menez och Yann M'Vila. I fallet med Nasri så ska han har varit involverad i flera dispyter och han avslutade EM med att svära mot journalister.
Inte heller Menez och Ben Arfa ska ha uppträtt seröst nog, och Ben Arfa ville ju bli hemskickad efter förlusten mot Sverige där han blev utbytt. I M'Vilas fall så ska han visat missnöje när han blev utbytt i förlusten mot Spanien i EM-kvartsfinalen.

Precis som efter VM 2010 så slutar turneringen i rubriker och bråk, och den här gången är det franska förbundets sponsorer och partners återigen förbannade. Därför har det franska förbundet kallat till ett möte för en disciplinkommité om en vecka för att utreda vilka straff som man kan utmäta.
Enligt L'Equipe så riskerar Nasri det hårdaste straffet och han kan stängas av i två år från spel i landslaget vilket skulle innebära att han kan glömma VM i Brasilien. Han har inget folkligt stöd i Frankrike heller, då en majoritet gärna ser att han förpassas ur landslaget.

Efter bråken i Sydafrika, där Niclolas Anelka blev hemskickad för att ha förolämpat tränaren Raymond Domenech efter att ha blivit utbytt vilket ledde till en spelarstrejk, så blev Anelka avstängd i 18 matcher, Patrice Evra i fem och Franck Ribéry och Jeremy Toulalan i vars tre.
Laurent Blanc, som tog över som förbundskapten efter VM, straffade dock alla i VM-truppen med att inte ta ut någon av de 23 spelarna i den första truppen han valde.

Ännu är det inte klart om Laurent Blanc får fortsätta som förbundskapten, men även det ska behandlas den närmaste tiden:
- Vi kommer att träffas för att diskutera framtiden. Vi måste hör hur han (Blanc) ser på framtiden och sedan se på hur jag ser på den, säger den franske fröbundsbasen Noel Le Graet-

Publicerad 2012-06-26 kl 09:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons