Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

23-åringens galna år: från jobb i PSG:s klubbshop till succé i ligarivalen

Foto: SCANPIX

Fransk fotboll har på senare år fått fram flera spelare som tagit klivet från amatördivisionerna till Ligue 1. I fotspåren av Mathieu Valbuena, Adil Rami, och Franck Ribéry har nu Yacine Bammou börjat göra succé i Nantes – ett år efter att han slutade sitt jobb i PSG:s klubbshop.

Förra året uppmärksammade Le Parisien historien bakom Yacine Bammou. Den då 22-åriga anfallaren hade precis avslutat en säsong i franska femtedivisionen – samtidigt som han kombinerade det med ett jobb i PSG:s klubbshop.

- Leonardo hälsade på mig på morgonen är han kom till Parc de Princes. En dag erbjöd jag honom mina tjänster som fotbollsspelare, men han svarande med skratt.

Trots att han var anfallare och endast gjort fem mål på 22 matcher i femtedivisionen så blev han upplockad av Ligue 1-kollegan Nantes' reservlag. Efter ett inskolningsår har 188 centimeter Bammou nu skrivit på ett A-lagskontrakt, och historien ser ut att fortsätta att bli vackrare.

Efter att stjärnanfallaren Filip Djordjevic flyttat till Lazio har det funnits en anfallsplats ledig, då Nantes har värvningsförbud. Bammou har därför fått chansen. Han gjorde mål i tre de första träningsmatcherna för året, varav två av matcherna var mot Ligue 2-motstånd. Han är nu en stark kandidat till att starta Ligue 1-premiären. 

Chefsscouten Matthieu Bideau betonade redan förra året att Bammou har exceptionella tekniska kvalitéer för att vara en så storväxt spelare, och i en intervju med Ouest-Média berättar Bammou att han har kapaciteten för den här nivån.

- Att göra tre mål är bra för moralen och självförtroendet. Jag får inte bli anspänd, även om jag vill förtjäna speltid och börja spela så fort som möjligt. Mitt mål är att bli en startspelare. Jag är något överraskad av den här försäsongen, men jag visste att jag hade kapaciteten.

Att han blev utvisad i gårdagens träningsmatch mot Bordeaux förstör förhoppningsvis inte historien. Startplats mot RC Lens i Ligue 1-premiären den 9:e augusti?

Publicerad 2014-07-24 kl 11:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons