Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Abidal i bråk med tränaren – lämnade matchsamlingen och kan sluta med fotbollen

För sjätte matchen på kort tid fanns Abidal inte ens med på bänken för AS Monaco. Han blev så irriterad att han valde att lämna matchsamlingen för att istället åka hem och se El Clásico.

Éric Abidals återkomst till Frankrike och AS Monaco har inte fått önskvärd effekt. Efter levertransplantationen i Barcelona hoppades Abidal få upp formen så att han kunde följa med till VM-slutspelet i sommar, men trots att han fick starta landskamper så sent som i november så verkar han nu vara bortschasad både hos förbundskapten Didier Deschamps och klubbtränaren Claudio Ranieri.

När AS Monaco i helgen spelade toppmötet mot Lille OSC så fanns Abidal inte ens med på bänken.

Det är ett alltmer förekommande fenomen: på AS Monacos sju senaste matcher har Abidal startat i en i av dem (Reims, 3-2), och i de övriga sex matcherna har han inte ens fått en bänkplats.

Det som skiljde sig den här gången var att Abidal inte ens stannade kvar på arenan. Istället åkte han hem utan tränarens tillåtelse, enligt France Football. Ranieri förklarade sig på presskonferensen:

- Det var ett sportsligt val (att peta honom). Han återhämtade sig fysiskt. Han hade en bra vecka, han tränade varje dag, men jag föredrog en annan spelare. Det är inga problem. Det är hans problem, inte mitt. Jag vet att han är hemma, men om det finns ett problem kommer jag att diskutera det med klubben. Jag vill veta varför han lämnade.

Abidal är klubbens lagkapten, men hans svaga fysik och direkt dåliga form i början på året har gjort att han idag ses som fjärdevalet som mittback, efter Ricardo Carvalho, unge Nicolas Isimat-Mirin, och 130-miljonersvärvningen Aymen Abdennour som fortfarande återhämtar sig efter en skada.

Abidal har tagit upp sina fysiska problem med tränarna, men med åtta omgångar kvar av Ligue 1 så verkar det som att han inte kommer att få förlänga sitt AS Monaco-kontrakt som går ut efter säsongen.

De sista åtta omgångarna kan därför vara Abidals sista i karriären.

Publicerad 2014-03-24 kl 18:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons