Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

FRANKRIKE

AFCON:s succétränare tillbaka till Europa?

Foto: Scanpix

Efter två guld i Afrikanska mästerskapet vill Renard ta sin stora chans i Europa. Elfenbenskustens förbundskapten kan under de kommande månaderna leta nytt jobb, och då framför allt i sitt hemland Frankrike.

Förbundskaptenen Hervé Renard blev kultförklarad när han tog Zambia till guld i Afrikanska mästerskapet 2012, och han följde upp det med att vinna samma turnering med Elfenbenskusten tidigare den här månaden. Den 46-åriga fransmannen var igår på besök hos Canal+, där han pratade om att han nu vill träna ett stort europeiskt lag.

- Mitt kontrakt sträcker sig i ytterligare ett och ett halvt år. Vi får se vad som händer under de kommande två-tre månaderna. Vi får inte prata för mycket om det, vi måste ha respekt för Elfenbenskusten och fira.

Renard var tidigare huvudtränare för Sochaux från oktober 2013 till sommaren 2014, men trots en fin start lyckades han inte hålla kvar klubben i Ligue 1. Lille OSC och Saint-Étienne är de som den här våren kommer att fundera på att anställa Renard. Saint-Étiennes huvudtränare Christophe Galtier är en av kandidaterna till jobbet i Newcastle, och Lille OSC kan sparka René Girard i sommar.

Det har gått rykten om att Renard redan har träffat Lille OSC-representanter, men det förnekar han.

Publicerad 2015-02-16 kl 18:29

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER