POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FRANKRIKE

Alla vill ha Rabiot – Var hamnar han?

Foto: SCANPIX

Rabiot ser ut att få ännu mindre med speltid i PSG nästa säsong, vilket lär innebära att stortalangen försöker hitta en ny klubb. I princip varenda storklubb i Europa håller koll på situationen.

19-åringen Adrien Rabiots kontrakt går ut nästa sommar och han har blivit erbjuden en förlängning, men att förlänga är inte av stort intresse för honom. I sommar lär nämligen PSG värva en ny central mittfältare, där Paul Pogba är deras drömnamn, vilket betyder att Motta, Verratti, Matuidi, Cabaye, och ett nyförvärv går före Rabiot i mittfältsrangordningen. Det skulle betyda ännu mer begränsat med speltid för Rabiot.

I en intervju med Le Parisien bekräftade Rabiots moder och rådgivare att de funderar på sina alternativ, och att de måste ta ett beslut i sommar.
- Beslutet sker inte på ekonomiska kriterier. De är självklart viktiga, men prioriteten är det sportsliga.

PSG erbjöd i augusti ett avtal till 2018 med en årslön på 10 miljoner kronor, men eftersom Rabiot inte känner att han fått garantier från PSG att de ska satsa på honom så kollar han också efter andra klubbalternativ. Bland klubbarna det ryktas om inkluderar Chelsea, Arsenal, Juventus, AS Roma, och toppklubbarna i Ligue 1. Laurent Blanc vill dock ha kvar Rabiot, enligt Goal.
- Ni vet om den respekten jag har för den här pojken. Han är ung, han har en stor potential, han visade tidigt på säsongen att han kunde räkna med att få speltid.

- Han är ivrig att spela, man kan förstå det, men vi får inte glömma bort att han tillhör en storklubb. Han måste ha tålamod. Jag vet att det är lättare sagt än gjort, men jag hoppas att han kommer att stanna i PSG.

De stora talangerna ser dock ut att ha det problematiskt att få en ärlig chans. Hervin Ongenda har endast fått spela 20 minuters A-lagsfotboll under de senaste sex månaderna, trots succén under försäsongen. Ongenda förlängde dock nyligen sitt avtal med ett år, och siktar på en utlåning nästa säsong. Även Aréola, Conte, Sabaly, och Coman lär nästa säsong få rikta in sig på reservlagsspel, utlåning, eller försäljning. 

Publicerad 2014-04-24 kl 06:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå