POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FRANKRIKE
2v

Amiens förklarar sin oskuld - och stöttar Ghoddos: "Påverkar honom i första hand"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I klippet ses Sporten med alla turer med Saman Ghoddos.

Fotbollskanalen kunde i går rapportera om att Saman Ghoddos stängs av i fyra månader av Fifa.
Nu kommenterar hans klubb Amiens beslutet.
"Det straffar också klubben som får klara sig utan en av sina stora offensiva tillgångar under första delen av säsongen", skriver man bland annat.

Under torsdagen kunde Fotbollskanalen berätta att Fifa straffar Saman Ghoddos och Östersund stenhårt efter att anfallarens övergång till spanska Huesca uteblivit.

Fifas beslutade att stänga av Ghoddos från allt spel i fyra månader och dessutom får Östersund värvningsförbud i två transferfönstren. Dessutom ska Ghoddos betala fyra miljoner euro, omkring 40 miljoner kronor till Huesca som kompensation, även om det inte automatiskt betyder att Ghoddos själv som behöver betala hela boten.

I stället kan Ghoddos tidigare klubb Östersund behöva betala en del av summan.

- Det är Saman som är anklagad för att ha brutit ett kontrakt och därmed är det Saman som står som den som ska betala summan. Sedan får vi se hur det blir i slutändan men det är så det står i domen, sa ÖFK:s pressansvarige Niclas Lidström till Fotbollskanalen under gårdagen.

Under fredagen kommenterar Ghoddos nuvarande klubb Amiens för första gången Fifas straff mot Ghoddos. På sin hemsida förklarar klubben sin oskuld samtidigt som man man stöttar Ghoddos.

"Klubben beklagar de tunga påföljder som ålagts Saman och avser att stödja honom moraliskt under denna tuffa period", skriver Amiens bland annat.

Dessutom menar man att Ghoddos avstängning slår hårt mot klubben – som enligt de själva inte gjort något fel.

"Den fyra månader långa avstängning som spelaren fått påverkar honom i första hand, men det straffar också klubben som får klara sig utan en av sina stora offensiva tillgångar under första delen av säsongen. Dessutom finns ingen verklig möjlighet att värva spelare då transferfönstret stänger om ett par dagar", skriver Amiens.

Under gårdagen meddelade också Östersund att man kommer att överklaga Fifas beslut till CAS (idrottens skiljedomstol).

Publicerad 2019-08-30 kl 15:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå