Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Ancelotti om sprickorna i PSG

Foto: AP

Han lämnade PSG för sju månader sedan. Nu pratar mästartränaren Carlo Ancelotti ut om sprickor i sitt gamla lag.
– Det var viktigt att ha Ibrahimovic, han var en förebild för de andra, säger Ancelotti till FT Magazine.

I juli stod det klart att Carlo Ancelotti skulle lämna det franska mästerlaget – för Real Madrid. Han hade då vunnit mästertiteln och tagit laget till kvartsfinal i Champions League. Men det var inte en lugn resa för den rutinerade italienaren.
– Vi hade sydamerikanerna, fransmännen och italienarna. Förhållandet var inte lätt. Sydamerikanerna ville spela med varandra och italienarna var likadana. Spelarna var inte vana vid att ha en vinnarmentalitet, säger Ancelotti till FT Magazine.

Trots det så hade Ancelotti stora framgångar med PSG – och det tackar han den svenska lagkaptenen för.
– Det var viktigt att ha Ibrahimovic, den bäste spelaren med en bra, professionell inställning. Han var en förebild för de andra att följa på träningar eftersom han var koncentrerad varje gång. Det tog oss sex månader att nå resultat.

54-åringen har en gedigen tränarkarriär med bland annat Milan, Chelsea och Juventus på sin meritlista – och han har också vunnit Serie A, Premier League, Uefa Cupen och Champions League. Men trots det så var PSG något helt nytt för italienaren.
 – PSG var en bra erfarenhet för mig eftersom det var första gången jag var tvungen att bygga något nytt. Det är annorlunda att komma till Chelsea eller Real Madrid, där du redan har en bra organisation inom klubben och ett bra lag. I PSG måste du bygga allt från en låg, låg nivå.

Publicerad 2014-01-18 kl 09:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons