Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE
28v

Balotelli: "Jag skulle haft färre problem om jag var vit"

Foto: Bildbyrån

Under sin karriär har Mario Balotelli fått utstå rasism vid ett flertal tillfällen.
I en intervju med So Foot ger anfallaren nu sin syn på situationen i sitt hemland Italien.
- Italien är inte ett rasistiskt land, men det finns några rasister i landet, säger han till So Foot enligt goal.com.

Det finns flera tillfällen från Mario Balotellis karriär där han blivit utsatt för rasism i samband med fotbollen, exempelvis från de egna italienska landslagsfansen 2014 eller i samband med matcher under tiden i Milan.

- På vissa arenor har folk ropat: "Det finns inga svarta italienare" mot mig, men jag är ett bevis på att det finns det. Även om jag är italienare, född och uppvuxen i Italien, säger lagen att jag blir italienare först när jag blev 18 år gammal, säger Balotelli, som i dag spelar i Lille, i en intervju med So Foot enligt goal.com.

- Lagen är fel och det är kanske därför folk än i dag ser svarta personer som ett fel i mitten av ett lagfoto. Jag tror att jag skulle ha haft färre problem om jag var vit. Visst har jag kanske orsakat några av mina problem själv och haft fel attityd ibland, men skulle jag har blivit förlåten fortare? Absolut, säger Balotelli.

Han tillägger:

- Italien är inte ett rasistiskt land, men det finns några rasister i landet. Förändringen ligger i händerna på nästa generation och vi måste lära våra barn att alla är lika, trots att vi ser olika ut.

Publicerad 2018-04-06 kl 18:16
Annons
Annons
Annons