Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Beckham klar för PSG - Ger bort hela lönen till välgörenhet

Nästa

Avbryt
Försök igen

David Beckham är klar för Paris Saint-Germain. Han stannar i fem månader och ger bort sin lön till välgörenhet.
- Det känns speciellt, säger han.

David Beckham har skrivit ett kontrakt för säsongen ut med Paris Saint-Germain och han ser fram emot framgång i sin nya klubb.
- Alla klubbar jag har spelat i har jag lyckats i, säger han.

Och han tror inte att han försämrats nämnvärt som spelare.
- Jag kan spela som när jag var 21 år. Jag har inte tappat någon snabbhet eftersom jag ärligt talat aldrig haft så mycket, säger han.

Anbuden från Premier League fanns. Men Beckham nobbade på grund av sina känslor till Manchester United.
- Jag har alltid sagt att jag inte vill spela i någon annan engelsk klubb eftersom jag hejar på United och har historia där. Jag känner mig hedrad över anbuden från Premier League men var det inte United ville jag inte flytta dit.

På det privata planet blir det en del pendling. Samtidigt som Beckham lovar att försöka plugga franska får han pendla några till London där familjen bosätter sig.
- Min fru och mina barn kommer att bo i London för det är där barnen går i skolan

Nu ser Beckham framför allt fram emot att spela med Zlatan Ibrahimovic.
-Jag har alltid känt, även när han var ung och jag mötte honom, att han kan bli en av väldens bästa spelare. Han har visat det i Inter och nu har han visat det det här. Och han visar det alltid när han spelar med Sverige. Jag ser verkligen fram emot att spela med honom. Han personlighet behövs här. Han har ett stort självförtroende och en stor karaktär. En sådan spelare behöver vi.

Vem kommer att ta frisparkarna?
- Han är större än mig så det kanske blir han. Men vi får väl dela på det och känna vem som är hetast och känner sig målsugen. Jag har spelat med (Luis) Figo, (Zinedine) Zidane och Roberto Carlos. Att ta en frispark från Roberto Carlos är inte det lättaste och det blir väl samma sak nu.

Beckham berättar även att han kommer att ge bort sin lön till välgörenhet. Det är ännu inte klart vilket välgörenhetsprojekt som ska få pengarna men det handlar om barn i Paris. Hur mycket det rör sig om är också oklart.
-Det är något som ska beslutas, men det är så klart en stor summa. Det är något som känns väldigt bra. Det är speciellt.

Skulle du ha skrivit på även om PSG hade missat slutspelet i Champions League?
- Ja, eftersom jag tror på hela projektet i klubben. Det är en bonus att de är i Champions League. Jag har inte spelat Champions League-fotboll på flera år så det ska bli kul att göra det igen. Jag har haft äran att få vinna turneringen en gång och jag ser fram emot att spela Champions League igen.

Publicerad 2013-01-31 kl 18:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons