Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Bekräftar försök till uppgjorda matcher i Ligue 2 – Marseillepresidenten friad

Foto: SCANPIX

De två polisfallen i Frankrike har nu pågått ett par dagar. Olympique de Marseille var misstänkta för att ha skickat pengar till den kriminella världen i samband med övergångar, men har blivit fritade. Däremot kan matchfixning ha skett i Ligue 2 i våras. 

De två separata polisfallen i Frankrike har nu fått nya svängar.

I fallet med Olympique de Marseille, där polisen misstänker att pengar i samband med övergångar har hamnat i fel händer, har deras nuvarande klubbpresident Vincent Labrune och hans högra hand Philippe Perez blivit släppta utan att polisen ser anledning till att starta åtal. Detta enligt France Football.

Istället för Labrune är det nu spelaragenterna som polisen har ett intresse av. Le Parisien skriver dock att domaren har hittat en del underligheter kring arbetet för den dåvarande klubbpresidenten Diouf, som styrde klubben 2005-2009.

I Ligue 2-skandalen har det däremot tagit motsatt riktigt. Det har pratats om att Nîmes försökte göra upp resultat under våren i Ligue 2 för att klara sig kvar, och Serge Kasparian – Nîmes' aktieägare som även står åtalad för penningtvätt – ska nu ha erkänt att han försökte göra upp resultat. Det är Le Parisien som kommer med avslöjandet.

Det är ännu oklart i hur många matcher det faktiskt förekom mutor och korruption. Le Parisien spekulerar i att det bara är en annan klubb förutom Nîmes, nämligen Caen, som kommer få en person arresterad.

Det handlar då om Caens president Jean-François Fortin, som ska ha accepterat att Nîmes skickade 24 lådor vin till Caens omklädningsrum under matchen.

Det finns ingen information om de två andra misstänkta klubbarna – CA Bastia och Dijon – har gjort försök att fixa ett resultat. 

Publicerad 2014-11-20 kl 12:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons