Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Bielsa: "Frankrike har de bästa talangerna i världen"

Foto: AP

Marcelo Bielsa

Fransk fotboll har återigen blivit ett av världens främsta talangländer, enligt Bielsa. Dessutom berättar han om mötet med Zidane, som har varit på plats i Marseille under veckan.

I helgen bytte Olympique de Marseilles tränare Marcelo Bielsa in 16-åringen Bilal Boutobba, som då blev klubbens yngste spelaren någonsin. Samtidigt är det bara två spelare i truppen, de båda reserverna Dória och Michy Batshuayi, som inte har gått genom det franska akademisystemet.

I och med Boutobbas inhopp senast så är Olympique de Marseille det laget med lägst snittålder i hela Ligue 1 under hösten, då snittåldern hamnar på 23,2 år. Den här satsningen på unga franska spelare är ingen slump, och enligt Bielsa har han bästa möjliga förutsättningar, enligt AFP.

- Jag tycker att fransk fotboll har de bästa talangerna i världen, jag tror att det är det vi kan lära oss av den här ligan.

- De bästa klubbarna i världen kommer att köpa 15 av spelarna i den här ligan som är under 25 år, kanske fler.

Efter att de kände att de hade hamnat efter resten av världen så ändrade Frankrike för några år sedan om sin ungdomsfotboll, från att gå från en mer fysisk och individanpassad fotboll till att ta mer inspiration från den spanska kollektiva och tekniska fotbollen.

Under de senaste dagarna har också Zinedine Zidane varit på plats i klubben, i syfte av att slutföra en tränarutbildning. Bielsa såg mötet med den franska legendaren som en stor ära.

- Zidane är ett levande monument i fotbollen. Jag ser honom mer som en staty än en levande varelse. Att ha haft Zidane så nära för att lyssna på mig, det har varit minnesvärt. Han har en makt över den vanliga människan. Den är obeskrivligt, det är mycket svårt att förklara den känslan.

Publicerad 2014-12-19 kl 14:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons