POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FRANKRIKE

Bielsa om ligatiteln: ”Inte alltid laget som förtjänar det som vinner titeln”

Foto: Scanpix

Marcelo Bielsa, tränare i Marseille.

Olympique de Marseille har tre raka förluster – PSG, Bordeaux, Nantes – och det har gjort att de måste kämpa för att ens ta sig in i Champions League. Bielsa blev chockad när han insåg att han inte längre kunde utmana om ligatiteln.

På dagens presskonferens gav Marcelo Bielsa upp alla möjligheter att vinna ligatiteln för Olympique de Marseille. Enligt honom själv förstod han det redan innan den gångna helgens förlust mot Nantes (0-1). Uppenbarelsen kom för två omgångar sedan, enligt L'Équipe.

- Efter matchen mot Bordeaux förstod jag att vi inte längre slogs om titeln, och det var en chock.

Han väljer också att försvara sitt lagbygge, bland annat genom att påstå att statistiken visar att OM springer mer än vad de någonsin har gjort tidigare. Han menar också att han har uppskattat spelarnas insats under den senaste tiden, men han har flera gånger tidigare påpekat ett oflyt på planen.

- I fotboll är det inte alltid laget som förtjänar det som vinner titeln, och det är därför fotboll är världens främsta sport. Annars hade det bara handlat om matematik.

Bielsas kontrakt går ut i sommar, och supportrarna har startat en kampanj för att få honom att stanna, #BielsaNoSeVa. Han själv säger att ”all data måste in”, det vill säga att säsongen måste avslutas, innan han kommer att ta ställning. Olympique de Marseille kämpar nu för att ta sig in i topp-3 igen, som betyder Champions League nästa säsong.

Publicerad 2015-04-23 kl 06:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå