Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Blanc om Aurier: "Sorgligt, han straffar ut sig själv"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Serge Aurier hånade Zlatan Ibrahimovic och Laurent Blanc offentligt. Nu svarar PSG-managern.
- Sorgligt, han straffar ut sig själv, säger Blanc.

Den 23-årige högerbacken skapade rejält rabalder när han i förra veckan lät sig intervjuas via en livechatt, i vilken han kom med ett antal förklenande omdömen om sina lagkamrater i PSG, bland andra Zlatan Ibrahimovic. Dessutom pekade han ut tränaren Laurent Blanc som en svag och ängslig ledare, som helt och hållet följer sin svenske superstjärnas minsta vink.

Uttalandena väckte förstås ilska bland både fans och internt inom PSG, och under helgen meddelade klubben att Aurier stängs av från spel på obestämd tid. Via Ligue 1-lagets officiella hemsida gick ivorianen även ut med en ursäkt där han sade sig vara ångerfull och besviken på sig själv. Särskilt vände han sig till Laurent Blanc, i hopp om att få dennes förlåtelse.

- Jag kan bara tacka honom för allt han har gjort för mig sedan jag kom till Paris. Han ville ha mig här och jag gick till klubben. Han ville ha mig, jag kom hit och det har gått riktigt bra. Så jag är skyldig honom mycket och därför ber jag verkligen om ursäkt för allt jag sa. Jag ångrar det djupt, sade Aurier.

- Jag accepterar alla straff som klubben kommer att ge mig med tanke på händelserna. Jag har gjort en enorm blunder. Jag är redo att acceptera alla konsekvenser.

Vid en presskonferens på måndagen kommenterade Blanc själv hela historien för första gången, och det var tydligt att han inte uppskattade de anspelningar Aurier gjort, bland annat på hans sexualitet.

- Jag jobbade på att få hit honom för två år sedan, och det här är tacken jag får. Sorgligt. Han straffar ut sig själv och det drabbar klubben, sade Blanc.

På frågan om Serge Aurier i och med detta gjort sin sista match för Parislaget svarade Blanc kortfattat.

- Klubben har beslutat sig för ett straff, om det kommer ett annat kommer ni få reda på det, sade han enligt Sportbladet.

Publicerad 2016-02-15 kl 14:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons