Ligue 1

Bordeaux föll mot Montpellier med 2-0.
Detta trots att motståndarna fick två röda kort i första halvleken.
Anel Ahmedhodzic och lagkamraterna har nu sex poäng upp till säker mark.

Montpellier fick en drömstart när de gästade Bordeaux i Ligue 1. Efter en kvart hade de en ledning med två mål, när Sepe Elye Wahi och Florent Mellet hade hittat rätt.

När matchen hade nått fram till halvtid såg det dock inte lika ljust ut för gästerna. I den 39:e minuten fick Nicolas Cozza ett direkt rött kort och Bordeaux tilldelades straff. Alberth Elis lyckades dock inte få bollen i nät från elvameterspunkten. Det sista som hände innan paus var sedan att även Mihailo Ristic fick ett direkt rött kort.

Under pausen hamnade målvakten Benoit Costil i en argumentation med en supporter, som samtidigt stoppades från att storma planen. Spelaren var dock ganska snabb med att vända om och gå ifrån situationen.

Andra halvlek spelades sedan elva mot nio. Men trots det lyckades inte Bordeaux spräcka motståndarnas nolla. Montpelliers målvakt Jonas Omlin stod för en imponerande insats och flera tunga räddningar.

När matchen var slut, och slutresultatet visade 2-0 till gästerna, fick Bordeaux känna på publikens besvikelse, då laget buades ut rejält efter slutvisslan.

"Tuffa tider varar inte, tuffa människor gör det", skriver Anel Ahmedhodzic på Twitter efter matchen.

Det innebär att Bordeaux blir kvar på jumboplats i Ligue 1, med 22 inspelade poäng på 29 matcher. Laget har fem poäng upp till kvalplats och sex poäng upp till säker mark.

Supportrarnas ilska skulle sedan gå än längre än burop efter matchen. Fansen ska även ha försökt ta sig in i parkeringsområdet, där spelarna skulle komma ut när de lämnar arenan. Det ska ha varit en ilsken samling, som blockades från att ta sig in av matchvärdar.

Publicerad 2022-03-20 kl 17:40